BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto piyasası değeri 1.4 trilyon dolar!----

Kripto piyasası değeri 1.4 trilyon dolar!

Kripto piyasası değeri 1.4 trilyon dolar!
09 Şubat 2021 - 14:07 www.finansgundem.com

Kripto para piyasasının toplam değeri tarihte ilk defa 1,4 trilyon dolara ulaştı.

Bitcoin (BTC) fiyatı 42.000 dolarlık psikolojik engeli aştıktan sonra tüm kripto para ekosistemi yükselişe geçti. En büyük kripto para birimi 24 saatte yüzde 20'den fazla değer kazanırken, piyasanın geneli eşi görülmemiş seviyeleri test etmeye başladı.

CoinMarketCap verilerine göre, haberin hazırlandığı sırada toplam piyasa değeri 1,39 trilyon dolar civarındaydı. TradingView üzerindeki verilerse, kripto para piyasasının toplam değerinin en yüksek 1,415 trilyon dolar seviyesini gördüğünü söylüyor.

Ekosisteme yaklaşık 1,3 trilyon dolar para girişi oldu

Mart 2020'de yaşanan fiyat çöküşünde 108,14 milyar dolara kadar gerileyen kripto para piyasasının toplam değeri, 8 Şubat itibarıyla 1,415 trilyon dolar ile tarihi zirveyi yakaladı.

Grafikte de görüldüğü üzere, 2020 yılının son çeyreğinde başlayan hızlı yükseliş, 2021'in ilk aylarında daha da hızlanmış gibi duruyor. 1 Ocak tarihinde 735,7 milyar dolar civarında olan kripto para piyasasının toplam değeri, 8 Şubat'ta 1,4 trilyon dolara ulaşarak neredeyse iki katına çıkmış durumda.

Altcoin piyasa değeri daha fazla arttı

2021 yılının ilk günlerinde, Bitcoin dahil edilmeden hesaplanan kripto para piyasasının toplam değeri 200,4 milyar dolardı. Hızlı yükseliş sürecinin ardından en yüksek 541,5 milyar doları gören altcoin piyasa değerindeki artış yüzde 170 olarak hesaplanıyor.

Cointelegraph tarafından pek çok kez haberi yapıldığı üzere, kurumsal yatırımcının Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine olan ilgisi günbegün artıyor. Yakın zaman önce, efsanevi yatırımcı Bill Miller'ın, Grayscale Bitcoin Tröstü üzerinden BTC'ye dolaylı yatırım yapmayı planladığı açıklanmıştı. Bilindiği üzere, milyarder isim Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla şirketi, yaklaşık 1,5 milyar dolarlık BTC satın aldı.

Bu gelişmelerin dışında, sektörün önde gelen bazı isimleri, en büyük kripto para birimini satın almak isteyen bir sonraki kurumsal oyuncunun Apple olacağını iddia ediyor.

Borsa rallisinde yeni tehditler

Bitcoin rallisi hız kesmiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)