BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisKripto paranın A takımı----

Kripto paranın A takımı

Kripto paranın A takımı
29 Mart 2021 - 15:51 www.finansgundem.com

ABD’de kripto para alanının A takımında kimler var? İşte dijital geleceği inşa eden liderler

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz günlerde Massachusetts merkezli dijital varlık fon yöneticisi Sarson Funds kripto para ve blockchain alanında yer alan A takımındaki oyuncuların bir listesini hazırladı. Tesla başta olmak üzere şirketler ürünlerinin Bitcoin ile alınabilmesinin yolunu açmaya hazırlanırken, kripto para piyasasında da heyecan giderek yükseliyor. İşte Sarson Funds’ın hazırladığı dijital finans ve yatırımın geleceğini görenler listesi.

Amiti Uttarwar

28 yaşındaki Uttarwar, Silikon Vadisi’nde Bitcoin protokolü için kod yazıyor ve yazılım mühendisi olarak çalışıyor. Uttarwar, Bitcoin Core’da yer alan cüzdanlar için güvenliği artırmak için çalışıyor ve “kripto paraların alım satımının daha geniş kitlelerce kabul görmesine imkan tanımayı” hedefliyor.

Flori Marquez

2013 yılında Cornell University’den mezun olan Marquez, kripto kredi platformu BlockFi’yi kurdu ve Forbes’un 30 yaşın altındaki finans liderleri listesine girmeyi başardı. BlockFi, müşterilerin %8,6 faiz oranıyla hesap açmasına imkan tanıyor.

Forbes’un haberine göre, bu oran ise Santander’ın sağladığı %0,1’lik oranın oldukça üzerinde. Sarson’a göre şirketin bu yıl için gelir beklentisi 100 milyon doların üzerinde.

Brian Armstrong

Armstrong ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in kurucusu ve CEO’su. Armstrong Coinbase’i “itibarlı yatırımcıların güvendiği” güvenilir bir platform olarak tasarladı. Sarson’a göre, “Coinbase’in kripto para komünitesinde yarattığı güven, son dönemde gördüğümüz kurumsal yatırım dalgasına katkı sağladı.”

Yine de platformda yapılan işlemler için komisyon ödenmesi gerekiyor. Ancak platform her zaman alım opsiyonlarını yükseltiyor, faiz ödeyen kripto paraları ekliyor. Örneğin Algorand, Coinbase üzerinden %6 bonus ödemesi yapıyor.

Armstrong’un ise ABD’nin ilk kripto milyarderi olması bekleniyor.

Jesse Peltan

Peltan Dallas merkezli Bitcoin madenciliği şirketi HODL Ranch Mining Company’nin kurucu ortağı. 

Peltan ve HODL Ranch kaynaklarını Bitcoin madenciliğinin maliyetini düşürmek ve Bitcoin’i daha karlı bir hale getirmek için kullanıyor. finansgundem.com'un derlemesine göre, Sarson’ın raporunda, şirketle ilgili, “Peltan’ın doğal rüzgar enerjisini ve yenilenebilir enerji kaynaklarını inovatif kullanımı Bitcoin madenciliğinin maliyetini düşürüyor” ifadeleri kullanıldı.

Dünyanın en zengin kişisini Bitcoin belirleyecek!

 

Bitcoin için yeni hedef 400 bin dolar

 

Bitcoin 58 bin doları aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)