BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralardaki sert satışlar sabit coinlere yaradı----

Kripto paralardaki sert satışlar sabit coinlere yaradı

Kripto paralardaki sert satışlar sabit coinlere yaradı
11 Ocak 2022 - 13:53 www.finansgundem.com

Kripto para piyasalarında yaşanan sert satışlar sonrasında sabit coinlerin piyasa değeri artış gösterdi.


Binance Coin, Solana, Cardano gibi kripto paralar yüzde 36’dan fazla düşüş kaydederken değeri başka bir dayanak varlığa bağlı olan sabit coinlerin piyasa değerleri artış gösterdi.

Tether’in (USDT) piyasa değeri salı günü 78,5 milyar dolara ulaşırken USD Coin’in (USDC) piyasa değeri Solana’yı geçerek 44 milyar dolara tırmandı.

Alpha Impact CEO’su Hayden Hughes, sabitkoinlerin yatırımcıları çekmesinin ardında yatan en büyük sebebin cazip faiz oranları olduğunu söylüyor.

“Piyasadaki yatırımcılar kaldıraç kullanarak belirli varlıkları speküle etmek istiyor. Bu da sabitkoinlerini ödünç verenler için tamamen teminata bağlanmış yüzde 10-19 arasında getiri demek” diyen Hughes, piyasanın oynak olduğu dönemlerde bunun Bitcoin almaktan daha cazip olduğunu söyledi.

Bitcoin pazartesi günü sert bir düşüşle Eylül’den bu yana ilk defa 40 bin doların altını görmüştü. Kripto para piyasalarının geneline yayılan satış dalgası sonrasında Bitcoin salı günü toparlayarak yeniden 42 bin doların üzerine tırmandı.

BofA’dan balon uyarısı

Piyasada son günlerde kriptoda yine balon tartışmaları gündeme gelmişti. Aralarında Michael Hartnett’in de olduğu BofA stratejistleri, merkez bankası sıkılaştırmalarıyla sadece kripto paralarda değil, paladyum, teknoloji hisseleri ve tarihsel olarak riskli varlıklardaki balonların “eş zamanlı olarak patladığını” belirtti.

Infrastructure Capital Advisors Portföy Yöneticisi Jay Hatfield de “Fed’den gelen likiditedeki azalma, hem öz sermaye risk priminin hem de faiz oranlarının yükselmesine neden olacak ve bu da, para kaybettiren teknoloji hisse senetlerine ve özellikle kripto para birimlerine yapılan momentum odaklı yatırımlar da dahil olmak üzere piyasadaki en riskli varlıkları orantısız bir şekilde etkilemeye devam edecek” değerlendirmesini yaptı.(Bloomberg)

Kripto para yasası dolandırıcılığı önleyecek

 

McDonald's çalışanıydı kripto para imparatoru oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)