BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralarda toparlanma sinyalleri----

Kripto paralarda toparlanma sinyalleri

Kripto paralarda toparlanma sinyalleri
09 Eylül 2021 - 16:27 www.finansgundem.com

7 Eylül tarihinde görülen sert düşüşün ardından kripto paralardaki satış dalgası yavaşladı. Salı günü milyarlarca doları dakikalar içerisinde silen Bitcoin dipten alımlarla toparlanmaya başladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para birimlerinde hafta başında görülen satış dalgası hafifledi. Sert düşüşle birlikte milyarlarca doları silen Bitcoin son iki günlük performansıyla yatırımcılarına toparlanma ümidi verdi.

Coindesk verilerine göre 7 Eylül’de dakikalar içerisinde %17 düşen Bitcoin günü %10’luk düşüşle kapatmıştı. Dünyanın en büyük para birimi 8 Eylül’de kaydettiği %1’lik yükselişin ardından gün içerisinde Türkiye saatiyle 16.20 itibariyle %1,85 yükselişle 46.990 dolardan fiyatlanıyor.

Bitcoin fiyatlarındaki hareketliliğin yavaşlamasıyla Ether gibi diğer kripto para birimlerinde de ani hareketlilik azaldı.

Financial News’in haberine göre, Bitcoin’in en son satış dalgasına neden olacak nitelikte hiçbir katalizör bulunmuyor. Analistlerin görüşlerine göre geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana Bitcoin’in değerindeki %70’lik artışın gerçekleşmesinin ardından El Salvador’un 7 Eylül tarihinde Bitcoin’i resmi para bilimi olarak kabul etmesi yatırımcıların kâr satışı yapmasına yol açtı.

Kripto para yatırımcıları son zamanlarda Bitcoin’in dışındaki para birimlerine olan yatırımlarını artırarak Ethereum ve Cardano gibi blockchainlere desteğini gösterdi ve NFT’lerin fiyatlarını artırdı.

Analistlere göre, Bitcoin ve diğer dijital varlıkların fiyatları bir süredir spekülatif yatırımcı duyarlılığı sebebiyle gerginleşmişti. Yüksek fiyat beklentileri, sosyal medyadaki ünlü isimlerin Twitter mesajları ve spekülatif yatırım yapmayı hedefleyen yatırımcı grupları piyasanın gerginleşmesine yol açmıştı.

Son çöküşle birlikte Bitcoin Pazar gününden bu yana piyasa değerinin 93 milyar dolarlık kısmını sildi. Diğer kripto para birimlerine bakıldığındaysa Ether 61 milyar dolar, Cardano blockhain para birimi Ada ise 13 milyar dolar piyasa değeri kaybetti.

Londra merkezli ticaret firması AvaTrade’İn Baş Piyasa Analisti Naeem Aslam konuyla ilgili yorumlarında, “Kâr satışları bir süredir öngörülüyordu. Bizim görüşümüze göre bu oldukça sağlıklı bir geri çekilme” ifadelerine yer verdi.

Bitcoin için bir dizi faktör iyimserliğe zarar verebilir ve rallinin genişlemesine engel olabilir. 8 Eylül tarihinda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Coinbase’in kullanıcılarına kripto varlıkları üzerinden kredi vererek faiz getirisi kazanmasını sağlayacak bir program başlatması halinde bu durumu mahkemelere taşıyacağı tehdidinde bulundu.

SEC’in açıklamalarının ardından Coinbase hisseleri %3,3 değer kaybetti.

El Salvador’un Bitcoin’i ulusal para birimi olarak piyasaya sürmesinin ardından görülen aksaklıklar da yatırımcıların beklentilerine zarar veriyor. Orta Amerika ülkesi Devlet Başkanı Nayib Bukele Çarşamba günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, hükümetin Bitcoin dijital cüzdanında iyileştirmeler yapmak ve kullanıcılar tarafından bildirilen sorunları ele almak için yerel saatle 01:00 ile 06:00 arasında çevrimdışına alınacağını söyledi.

Öte yandan kripto para birimlerinin dünya çapında benimsenmesine ilişkin gelişmelerin de dijital varlıklardaki volatiliteye sebep olabileceği değerlendiriliyor. Finansgundem.com’un kripto para birimlerinin benimsenmesine ilişkin en son gelişme de Ukrayna’dan geldi. Ukrayna parlamentosu kripto para birimlerini yasal hale getirmesi yönündeki yasayı kabul etti ve Kuzey Avrupa ülkesi kripto paraları yasal kabul eden beşinci ülke oldu.

Ukrayna Bitcoin'i yasallaştırdı

 

GameStop yatırımcıları gerçekle yüzleşiyor

 

Bireysel kripto yatırımcıları neden zarar ediyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)