BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto paralarda sert düşüşün nedenleri----

Kripto paralarda sert düşüşün nedenleri

Kripto paralarda sert düşüşün nedenleri
18 Nisan 2021 - 21:14 www.finansgundem.com

Kripto para birimlerinden en büyük işlem hacimlisine sahip olan Bitcoin’in son 24 saat içerisinde 10 bin dolar düzeyinde düşüş yaşaması birçok alt coinin de çakılmasına neden oldu. Peki Bitcoin neden düştü?

En büyük kripto para birimlerinden biri olan Bitcoin bu kez yatırımcısının yüzünü güldürmedi. Bitcoin ve tüm kripto paralarda sabah karşı sert bir düşüş yaşandı.

Kripto para birimlerinden en büyük işlem hacimlisi Bitcoin, bugün sabah saatlerinde üç haftanın en düşük seviyesi olan 52 bin dolara kadar düştü. Son 24 saatte rekor tazeleyen Bitcoin 64 bin dolara kadar çıkmış ve 24 saat içerisinde 10 bin dolardan fazla değer kaybederek birçok coinin çakılmasına neden oldu. Kripto para piyasasının gidişatını belirleyen Bitcoin’in düşmesinden etkilenen birçok alt coin de ise yüzde 30’lara varan değer kaybı yaşadı.

BİTCOİN NEDEN DÜŞTÜ?

Cuma günü ise Merkez Bankası'nın (TCMB) Türkiye'de kripto paraları yasaklamasıyla, başka ülkelerin benzer kararlar alabileceğine yönelik bir endişe yaşandı. Bu sebeple Bitcoin yaklaşık 2.000 dolarlık değer kaybıyla 61.000 doların altına düştü.

ABD'de 'kara para operasyonu' dedikodusu yayılırken Türkiye'de de MASAK kripto para platformlarında işlem yapanların bilgilerini talep etmişti. Hazine'de konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

MASAK mali ve finansal birçok alanda çalışma yürütmektedir. Bu anlamda son yıllarda gündemde yer alan kripto varlıklar, özellikleri itibariyle kullanıcılarına bazı kolaylıklar sağlıyor olsa da, özellikle anonim bir yapıda olmaları dolayısıyla suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı faaliyetlerinde de yoğun olarak kullanılabilmektedir. MASAK'ın görev ve yetkileri çerçevesinde ve söz konusu suçlarla mücadele kapsamında kripto varlık alım-satım platformları gibi bu alanda faaliyet gösteren piyasa aktörlerinden konuya ilişkin olarak bilgi talep edilebilmektedir. Yapılan çalışma da MASAK'ın bahsedilen görev ve sorumlulukları içerisinde bulunmaktadır. 

ALT COİNLERDE SERT DÜŞÜŞ

Bitcoin’in değer kaybetmesi birçok alt coinin de çakılmasına neden oldu. Etherum yüzde 11’den fazla değer kaybederken, XRP (Ripple) yüzde 17 düşüş kaydetti. Litecoin yüzde 17, Dogecoin yüzde 26 değer kaybı yaşadı. Bitcoin’in düşmesinden etkilenen birçok alt coin de ise yüzde 30’lara varan değer kaybı yaşadı.

Piyasadaki güvensizlik ve Bitcoin’in ani düşüşleriyle birçok yatırımcı pozisyonlarını likidite etti. Bitcoin’nin sert düşüşüyle güvensizliğin neden olduğu kripto para piyasasında son 24 saatte 9 milyar dolar değerinde pozisyonun likidite edildiği belirtiliyor.

Kripto paralarda sert düşüş!

Kripto para yasak mı, serbest mi?

 

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bilgin19 Nisan 2021 09:16

    Borsalara karşı bir tahteravalli borsayı indir coini kaldır ,coini indir borsayı kaldır

  • Hehe19 Nisan 2021 09:01

    Yani bitcoini bizmi dusurduk way anam way kafaya bak ben aklima levent kircanin skeci geliyor Kafaniza ne koydunuz laaa a Akil olmadi kesin

  • bb19 Nisan 2021 07:05

    Bunlar para falan değil, zenginlerin fakirleri söğüşlemek için uydurduğu yeni hortumlar...

  • vatandaş19 Nisan 2021 06:31

    Asla güvenilmez bu coin parasına sanal ne olduğu belli değil,hiç bir güvencesi yok,bir gecede bitmişsin ,sabah coin sıfırlamış,Allah korusun yolunacak gaz arıyorlar,ona yatıracağına git altın al ,elinde hiç değilse en değerli maden var,

  • Mustafa19 Nisan 2021 06:23

    Bitcoin’in düşmesinden etkilenen birçok alt coin de ise yüzde 30’lara varan değer kaybı yaşadı.Bunu mu ödeme sisteminde kullanacaksınız Günlük değer kaybı %30 olan adı her neyse kim kabulm eder.Bunu ticaret bilgisi olmayan anlamaz dünyada 198 ülke var sadece 2 para geçer diğerlerinin geçerliliği bile yok ülkenin olmuyorki bunların olsun

  • Hehe19 Nisan 2021 09:02

    Eee tl istersen bir bak gunluk oynakliga ne farki var bence daha guvenli hic olmazsa resmi gazete yok

  • Mmmm19 Nisan 2021 00:12

    Dolar üç kagitciligi bitecek bütün altin rezervlerini elinde tutanların elindekiler degersizlesecek elinde en çok btc bulunduran ülkeler güçlü olacak yeni dünya düzeni bu insanların akin akın peşine düşmeleri bundan değeri yok denilemez yıllarca olmayan doları alıp sattınız altını alıp sattınız

  • abdullah19 Nisan 2021 05:18

    yıllarca olmayan doları alıp sattık şimdi de olmayan btc yi mi alıp satalım ikisi de aynı değil mi? para paradır. coin alanlar koyun mudur? değil midir? zamanla belli olacak.

  • BENCE18 Nisan 2021 23:51

    BİLGİ EKONOMİSİne geçişin ayak seslerine uygun yasal altyapı hazırlığı var.Bilgi üretimi= f(ham ve işlenmiş data, yapay ve insan zekası, sermaye=kripto para) olacak.😮 Ekonomistler GSM Hasılanın tanımı yeniden yapılmalıdır.Sağlam kripto paraların bağlı olduğu blockchainler uygulanmakta olan projeleti var.

  • sallamaya salama.18 Nisan 2021 23:48

    milli eğitimi kapatırsan maarifi yönetmek daha kolay.yasaklarsın ama geride kalırsın.

  • Bağımsız Düşünce18 Nisan 2021 22:44

    Enerji ve ara malzeme ithal etmek zorunda kalan ülkemiz cari açık verirken üstünde birde hiç bir işe yaramayan coin ithal etmek ne insanımıza nede ülkemize fayda etmez !  Merkeziyetsiz dedikleri coinler acaba ne kadar adaletli ? Adalet yoksa Yolsuzluk ve Yoksulluk Vardır !

  • Cego18 Nisan 2021 22:28

    Kesinlikle katılıyorum murad böyle saçma bir piyasa olamaz.

  • MURAD18 Nisan 2021 21:50

    TÜM ÜLKELER BU DİJİTAL PARALARI YASAKLAMALI HİÇ BİR DEĞERİ YOK SADECE KANDIRMA MANİPİLASYON