BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralarda düşüş sürecek mi?----

Kripto paralarda düşüş sürecek mi?

Kripto paralarda düşüş sürecek mi?
17 Temmuz 2022 - 08:44 www.finansgundem.com

Son 5 haftadır 19-20 bin dolar bandı üzerinde kalma çabası dikkat çeken Bitcoin'in kayıplarının üçte ikisinden fazlasını, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) artan enflasyonla mücadele için faiz yükseltme adımlarına başlamasından bu yana kaybetti.

Kripto para birimi kayıplarının üçte ikisinden fazlasını, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) artan enflasyonla mücadele için faiz yükseltme adımlarına başlamasından bu yana kaybetti.

Geçen kasım ayında 69 bin dolar sınırına kadar çıkan kriptonun amiral gemisi Bitcoin, 18 bin doların da altını görerek yüzde 70'in üzerinde geri çekilme kaydetti. Lider kripto para birimi kayıplarının üçte ikisinden fazlasını, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) artan enflasyonla mücadele için faiz yükseltme adımlarına başlamasından bu yana kaybetti. En son Faiz artırımının etkisi ve Fed'in genel şahinliği, doların değerini piyasanın beklediğinden daha yükseğe taşıdı.

GÜÇLÜ DOLAR YÜKSELİŞİ ENGELLİYOR

Dolar, hisse senetleri ve dijital varlıklar üzerinde baskı yaratarak kendini dünyanın en güçlü para birimlerinden biri olarak gösterdi. Dolayısıyla güçlü dolar, Bitcoin'in yükselişini engelliyor. ABD'de haziran ayı enflasyonu yüzde 9.1'e yükseldi. Beklentilerin üzerinde gelen veri ile Fed'in 75 baz puanlık faiz artışına artık kesin gözüyle bakılırken, 100 baz puan da artık masada. Bitcoin ve altcoin'ler, düşüş koşulları ve likidite krizi nedeniyle zaten baskı altında. Bu nedenle hisse senedi ve kripto piyasası gibi riskli varlıkları zor bir süreç bekliyor.

Son aylarda dünya çapındaki merkez bankalarının faiz artırımlarının, yatırımcıların kripto ve hisse senetlerine olan ilgisini azalttığı net bir şekilde görülüyor. Bu nedenle, son 5 haftadır 19-20 bin dolar bandı üzerinde kalma çabası dikkat çeken Bitcoin'in 2022 Nisan ayının ilk haftasında başlattığı düşüş trendi çizgisinin devam edeceği öngörülüyor.
(Sözcü)

Kripto paralarda toparlanma ne zaman

Kriptodan uzak durun!

Kopacak fırtınaya hazırlanıyor

 



YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)