BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralara sigorta hizmeti----

Kripto paralara sigorta hizmeti

Kripto paralara sigorta hizmeti
12 Kasım 2021 - 09:19 www.finansgundem.com

Bir sigorta şirketi, dijital varlıklarda sigorta ve risk yönetimi çözümleri sunmaya başlıyor.

Büyük bir Asya sigorta şirketi, sektördeki diğer sigorta şirketlerine model olmak amacıyla Bitcoin (BTC) birikimlerini sigortalamaya başladı.

OneDegree sigorta şirketi perşembe günü yaptığı açıklamada, Hong Kong Bitcoin Exchange (HKbitEX) şirketinin ON10N platformuyla ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu ortaklıkla OneDegree şirketi, HKbitEX’in gözetimi altındaki 100 milyon dolarlık dijital varlıklarını sigortalayan ilk Asya merkezli sigorta şirketi oldu.

OneDegree’ye göre dijital varlıklara yönelik sigorta talebi artıyor. Bu talepler doğrultusunda, dijital varlıklar için sigortalama hizmetlerinin çeşitlenmesiyle yatırımcıların dijital varlıklara olan güveni de artacak. 

Peki bu sigorta hizmeti neleri kapsıyor? Doğal olaylardan kaynaklanan fiziksel hasarlar, bilgisayar korsanlığı veya kötü amaçlı yazılım gibi siber güvenlik riskleri, şirket çalışanlarının kasıtlı veya hileli eylemleri vb. gibi durumları içeriyor. 

Duyurunun ardından HKbitEX kurucu ortağı Ken Lo, kripto para birimlerin ek yatırım yapmak istediğini belirtti. Konuşmasına şöyle devam etti:

Hong Kong, bin 800'den fazla lisanslı varlık yöneticisiyle, yönetimi altındaki 3 trilyon ABD dolarından fazla varlığa ev sahipliği yapıyor. Varlık yöneticilerinin bu piyasaya girmelerine, son yatırımcılarına karşı güvene dayalı görevlerini de yerine getirmelerini sağlayacak şekilde yardımcı olmak istiyoruz."
Şirket, kripto piyasasındaki oyuncuların risklerden korunmasına yardımcı olmak için teknolojik çözümler üretiyor. Bu çözümlerden biri, şirket içi siber güvenlik platformu olan Cymetrics. Buna ek olarak şirket, müşterilerin siber risklerini değerlendirmelerine ve firmaya göre yönetmelerine yardımcı olacak araçları da hizmet olarak sunuyor.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu şu anda bireylerin kripto ile ilgili borsa yatırım fonlarına yatırım yapıp yapamayacağı da dahil olmak üzere sanal para işlemlerini kapsayan kuralları gözden geçiriyor.

Hong Kong, dünyanın en önemli ve önde gelen finans merkezlerinden biri. Üstelik kripto para inovasyonu üzerinde de önemli bir etkisi var. Örneğin, kripto para birimi borsası FTX ve dijital varlık platformu Crypto.com da dahil olmak üzere bugüne kadarki en tanınmış ve başarılı kripto şirketlerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor.

Kripto yatırımlarında riskleri azaltacak 5 adım

 

Twitter kripto para ekibi kuruyor

 

Kripto paralar neden düşüşe geçti?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)