BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralara Fed darbesi----

Kripto paralara Fed darbesi

Kripto paralara Fed darbesi
18 Haziran 2022 - 10:25 www.finansgundem.com

Fed'in parasal sıkılaşma yolundaki adımları kripto paralarda çöküşü getirdi. Endişelerin arttığı piyasada Bitcoin bugün 20 bin doların altına sarktı.

ABD'de enflasyonun 41 yılın zirvesine çıkması Fed'i harekete geçirdi.

Enflasyonla mücadele için parasal sıkılaşmaya gideceğini duyuran Fed, faiz artırımlarına ve bilançosunu bu ay itibarıyla küçültmeye başladı.

Fed'in çarşamba günü yaptığı 75 baz puanlık faiz artışı sonrası ise kripto paralardaki çöküş hızlandı. Bol para döneminin sona ermesi yatırımcıların risk iştahını azaltırken, Bitcoin bugün saat 10:25 itibarıyla yüzde 6'ya varan düşüş göstererek 20 bin doların altına sarktı.

Bir başka büyük kripto para olan Ethereum ise 2021 Ocak ayından sonra ilk kez 1000 doların altında işlem görüyor. Ethereum bugün saat 10:25 itibarıyla yüzde 8,10 düşüşle 998 dolardan işlem görüyor.

2022'ye 46 bin dolar seviyelerinde başlamıştı

Yıla 46.000 dolar seviyelerinden başlayan Bitcoin ilk Faiz artışının gerçekleştiği 17 Mart'ta 40 bin 557 dolar seviyelerindeydi. Mayısta ikinci indirim geldiğinde ise 37.660 doları gördü. Ardından Luna vakasının da etkisi ile düşüş hızlandı. Bu hafta Fed'in faizleri 75 baz puan artırması Bitcoin fiyatının daha da değer kaybetmesini tetikledi. 

Çoğu kişinin piyasadan küserek ya da para kaybıyla ayrıldığına dikkat çeken Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk yazısında, "Analistler, faiz artırımlarının devam etmesinin piyasada endişeyi artırdığını söylüyor. Yatırımcılar kripto para piyasalarının Fed'in faizi sene sonuna kadar üç kez daha artırarak yüzde 3.4'e yükseltme planından etkileyeceğinden endişe ediyor." diye belirtti.

Elon Musk'a 258 milyar dolarlık "Dogecoin" davası

 

Yıl sonu enflasyon beklentisinde artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)