BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto paralara düzenleme tartışması----

Kripto paralara düzenleme tartışması

Kripto paralara düzenleme tartışması
01 Mart 2021 - 14:16 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kripto paralarla ilgili yapılan açıklama, sosyal medyada kripto para yatırımcıları tarafından değişik yorumlarla karşılandı.

Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerini yakından takip ettiklerini açıklayan Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, konu hakkında çalışmaların yürütüldüğünü duyurdu. Bu açıklama ne anlama geliyor?

Hazine: Kripto paralarla ilgili kaygıları biz de paylaşıyoruz

Twitter'da ise bakanlık tarafından yapılan açıklama ses getirdi. Paylaşımlarda "Bitcoin vergisi mi geliyor?" ve "Kripto para birimlerinden vergi alınacak mı?" şeklinde yorumlar yapıldı.

Bir Twitter kullanıcısı, yaptığı her alım satım işleminde ilgili kuruma komisyon ödendiğini, bahsi geçen kurum devlete vergisini verdiği için yatırımcıdan fazladan vergi alınmasının yanlış olacağını savunurken, yapılan açıklamayı değerlendiren isimler arasında akademisyen İsmail Hakkı Polat da yer aldı. "Öncelikli hedefin vergiden ziyade tüketici haklarını korumaya yönelik" olduğunu savunan Polat, şunları yazdı:

SPK'dan kripto para düzenleme duyurusu

Cointelegraph daha önce yer alan bir habere göre, Türkiye Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto para birimlerine denetim ve düzenleme getirmek üzere çalışmalara başlamıştı. Bitcoin başta olmak üzere, kripto para birimleriyle yapılan işlemlerin SPK tarafından denetlenmesi konusunda çalışmalar başlatılmıştı.

2019 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan 2020 planlarında ise, blockchain tabanlı merkez bankası dijital parası (CBDC) için testlerin 2020 yılında başlayacağı belirtilmişti.

Hazine: Kripto paralarla ilgili kaygıları biz de paylaşıyoruz

Bitcoin, geleceğin para birimi mi?

Türkiye'de kripto para alımına vergi geliyor

ECB kripto paralara veto yetkisi istiyor

Kripto para platformlarına kapatma kararı

Kripto para piyasalarına düzenleme geliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)