BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralar için 2021'de umut yok----

Kripto paralar için 2021'de umut yok

Kripto paralar için 2021'de umut yok
20 Aralık 2021 - 06:57 www.finansgundem.com

Kasımda 69 bin doları görerek tarihi rekor kıran Bitcoin, beklentilerin aksine düşüşe geçti. Yıl sonuna kadar Bitcoin ve diğer kripto paralarda yeni bir ralli beklenmiyor. 2022'nin ise kriptolar için bugünden iyi olacağı ifade ediliyor


Toparlanma gayretine giren kripto paraların yıl sonuna kadar yeni bir ralli başlatması zor görünüyor. 2022’de Bitcoin’in bugünkü seviyelerden daha iyi bir konumda olabileceği vurgulanıyor.

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin'in 50 bin dolar seviyelerinin hemen altında satış baskısı yaşadığı ifade edildi. Özellikle ABD Merkez Bankası'nın (FED) varlık alımlarını azaltma ve 2022 yılında faiz artışı sinyali vermesinin kripto para yatırımcılarını tedirgin ettiği belirtiliyor. Ancak düşük seviyelerin özellikle “balina” olarak nitelendirilen büyük yatırımcılar için alım yönlü fırsat olarak da görüldüğü belirtiliyor.

DENETİM GİRİŞİMİ

Kasım ayında 69 bin dolar seviyesini görerek tarihi rekorunu kıran Bitcoin'in yıl sonuna kadar 100 bin dolar seviyelerini göreceği belirtiliyordu. Fakat, büyük merkez bankalarının genişlemeci para politikalarını terk etmeye başlamasıyla yatırımlar güvenli limanlara yönelirken, kripto paralarda da yön arayışı başladı.

Geçen hafta 46 bin dolar seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin, dün 47.250 dolar seviyelerinden işlem gördü. Ethereum ise 3.900 dolar civarında dalgalandı.

Kripto paralara ilişkin yasal çerçeve ve denetim için ABD'de hazırlıklar devam ederken, hazinenin iç finans müsteşarı Nellie Liang, Bloomberg News'e verdiği bir demeçte “Kongre yasa çıkarmazsa, düzenleyiciler sahip oldukları yetkiyi kullanmaya çalışacak, ancak yeterli gözetim yetkilerinden yoksun kalacaklar” dedi.

İYİ PERFORMANS

“Yıl sonunda şimdiye göre daha yüksek olacağımızı bekliyordum” diyen Kripto borsası Kraken'in CEO'su Jesse Powell “Sadece 10 yıllık grafiğe baktığınızda bu size bilmeniz gereken her şeyi söylüyor. Dünyadaki diğer tüm varlıklardan daha iyi performans gösterdi” diye konuştu.

‘Tutarlı bir tahmin yapmak çok zorlaştı'

■ ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, tarafından desteklenen mobil finansal ödeme sistemi Circle'ın CEO'su ve kurucusu Jeremy Allaire, tutarlı bir Bitcoin tahmini yapmanın pek mümkün olmadığını belirtti. Allaire, önde gelen kripto para Bitcoin'in 31 Aralık'tan önce 100 bin dolara ulaşıp ulaşmayacağının sorulması üzerine bu olasılığının çok düşük olduğunun da altını çizdi.

Kripto para platformlarına ilişkin analizler de yapan Allaire, dünyanın önde gelen kripto paralarının web 3.0 olarak bilinen merkezi olmayan internetin “çok önemli bir yapı taşı” olacağını ileri sürdü.

350 milyon dolarlık Bitcoin’i yanlışlıkla çöpe attı

 

Rusya kripto para işlemlerini yasaklayacak

 

Kripto ve ABD borsalarında Fed depremi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)20 Aralık 2021 07:28

    avrupada faiz artışları fed sornası programların guncellemeleri pek yaramadı. uyum surecınde. ama dunyaya bakınca oluşan enflasyonıst ortamda illakı kendıne yer bulacaktır. malum kapanma haberleri gelmeye başladı avrupada yine. varlıklara kaymalar oluşumlar gozlenebılır. yanı biraz beklemekl gereekcek. ne düşüyor ne çıkıyor hacımsız dar bant bolınger daralsın bakalım. kırsında gorelım. usd/tl paritesi yeterınce pozitif yansıdır zaten turk yatırımcıya.  al-sat çeviriyoruz kendimizce.