BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto paralar gündemin ilk sırasına yerleşiyor----

Kripto paralar gündemin ilk sırasına yerleşiyor

Kripto paralar gündemin ilk sırasına yerleşiyor
02 Mart 2021 - 16:38 www.finansgundem.com

Bitcoin ve Ethereum, Citigroup tarafından yayımlanan rapordan destekle dün ve bugün yükseldi

Geçtiğimiz haftasonu 44 bin doların altın sarkan Bitcoin hafta başlarken, dip yaparak sıçrama yaptı ve bugün 50 bin dolar seviyesini test etti.

Bitcoin yanı sıra tüm kripto paralar, büyük ve küçük yatırımcılar ile finans kurumlarının ilgisinin yanında düzenleyici kuruluşların da radarına girdi.

Citigroup, tarafından yayımlanan raporda, Bitcoin’in ya uluslararası ticaret için tercih edilen para birimi haline geleceği ya da "spekülatif bir içten yıkım" yaşayacağı belirtilmişti.

Konuyla ilgili bir kaynağın aktardıklarına göre Goldman Sachs da kripto paralar için trading birimini yeniden açmayı planlaması yapıyo. Goldman’ın bu ayın ortasında Bitcoin vadeli kontratını yatırımcılara sunması bekleniyor.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Ed Moya ise, “Daha fazla banka Bitcoin ile ilgili yapıcı yorumlarda bulunduğu sürece spekülatif balon büyümeye devam edecek.” dedi.

Bitcoin, haftasonu 43 bin dolara kadar geriledikten sonra bu hafta yüzde 10’dan fazla yükselerek 48.796 dolar civarında seyretti. Ethereum ise Bitcoin’i takip ederek pazar gününden bu yana yüzde 20 civarında yükselişle 1.559 dolar seviyesinde.

Küçük yatırımcıyı ezen ‘Bitcoin Balinaları’ kim?

Kripto paralara düzenleme tartışması

Hazine: Kripto paralarla ilgili kaygıları biz de paylaşıyoruz

Bitcoin'in kritik yol ayrımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)