BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para yatırımına sınırlandırma----

Kripto para yatırımına sınırlandırma

Kripto para yatırımına sınırlandırma
20 Ağustos 2022 - 08:40 www.finansgundem.com

Kanada, Bitcoin, Litecoin, Ether, Bitcoin Cash dışındaki bir yılda alınabilecek kripto paralara 30.000 dolar limit belirledi.

Kanada, kripto para birimlerindeki oynaklık nedeniyle yatırımcıları güvence altına almak maksadıyla bazı kripto para alım miktarına sınırlama getirdiğini açıkladı. Sınırlama dahilinde, Bitcoin, Litecoin, Ether, Bitcoin Cash dışındaki kripto para birimlerine yıllık maksimum 30.000 dolar yatırım yapılabilecek.

Webtekno'dan Gökay UYAN'ın haberinde, son yıllarda popülerliğini büyük ölçüde artıran kripto para birimleri şu sıralarda yatırımcılara ve şirketlere ciddi paralar kaybettiren büyük bir düşüşle karşı karşıya. Öyle ki lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yakın dönemde 20.000 dolara kadar düşerek son zamanların en düşük seviyelerine gerilemişti.

Piyasalardaki düşüş devam ederken şimdi de Kanada’dan yatırımcıları korumaya yönelik bir hamle geldi. Kanada Menkul Kıymetler Yöneticiliği (CSA), kripto para birimlerine alım sınırı getireceğini açıkladı. Kurum, bazı kripto paraların buna dahil olmayacağını da açıklamalarına ekledi.

BTC, ETH, BCH ve LTC dışındaki kripto paralara en fazla 30.000 dolar yatırım yapılabilecek


Yapılan düzenleme, yatırımcıların Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin (LTC) dışındaki kripto para birimlerine yaptıkları yatırımlara sınırlama getirecek. Buna göre belirtilen kripto paralar dışındaki altcoin’lere artık yıllık en fazla 30.000 Kanada doları yatırım yapılabilecek. BTC, ETH, BCH ve LTC için yapılan alımlarda ise herhangi bir kısıtlama olmayacak. Ek olarak eğer yatırımcılar bir yıllık sürede elindeki varlığı satarsa, satılan miktar belirlenen limitten düşürülecek.

British Columbia, Manitoba, Alberta ve Quebec’te bulunan müşterilerin uygulamanın kapsam dahilinde olmayacağı belirtildi. Yatırımcıları risklerden korumak böyle bir kararın alındığını söyleyen yetkililer, Kanada yargı bölgesinde bulunan borsaların bu düzenlemeye uyumlu bir şekilde faaliyet göstermesini bekliyor. Getirilen kısıtlamanın sadece Kanada doları ile yapılan alımlar için geçerli olduğu da yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.


Kanadalı düzenleyiciler, kripto varlıklara karşı önlemlerini artırma kapsamında yaptığı hamlelere devam ediyor. Daha önce ülkedeki borsalar, ülkedeki düzenleyici kurumlardan lisans almaya başlamıştı. Şimdiki kararla ise yatırımlara kısıtlama getirildi. Yetkililer buna ek olarak borsaların müşterilerinin kripto yatırımı ve finansal durumları hakkında bilgi toplamasını da talep etti.

Fed'den bankalara kripto varlık uyarısı

 

Ukrayna kripto para kullanımında zirvede! İşte nedeni

 

Finans devleri krize rağmen kriptoya yükleniyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)