BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKripto para uzmanına 'Kuzey Kore' cezası----

Kripto para uzmanına 'Kuzey Kore' cezası

Kripto para uzmanına 'Kuzey Kore' cezası
13 Nisan 2022 - 11:00 www.finansgundem.com

ABD'li kripto para uzmanına Kuzey Kore'nin yaptırımları delmesine yardım etme suçundan hapis cezası verildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir kriptopara uzmanı, Kuzey Kore'ye ABD yaptırımlarını blokzincir teknolojisi kullanarak delmek için yardımcı olmak suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2019'da yılında yakalanan Virgil Griffith, eylül ayında Kuzey Kore'ye giderek blokzincir teknolojisi ile ABD yaptırımlarının arkasından dolaşma üzerine bir sunum yaptığını kabul etti. Griffith geçmişte dünyanın en değerli ikinci kriptopara birimi olan Ether'i kuran ve destekleyen Ethereum Vakfı'nda çalışmıştı.

100 bin dolar para cezası

Hakim, Griffith'e savcıların istediği cezanın en alt sınırını verirken savcıların istediği 1 milyon dolar tazminat yerine 100 bin dolar para cezası verdi.

Ne olmuştu?

Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nden doktorası bulunan Griffith 2019 nisan ayında Çin üzerinden Kuzey Kore'ye gitmiş ve ABD Dışişleri Bakanlığı'nın izin vermemesine rağmen Pyongyang Blokzincir ve Kriptopara Konferansı'nda bir sunum yapmıştı. Savcılar Griffith'in verdiği bilgilerin Kuzey Kore'ye uygulanan yaptırımları delmek için kullanılabileceğinin farkında olduğunu belirtmişti. Savcılar ayrıca Griffith'in sunum sırasında Kuzey Kore'nin resmi kısaltmasını kullanarak "Blokzincirin en önemli özelliği herkese açık olması. ABD ve BM ne derse desin KDHC bunun dışında tutulamaz" sözlerini kullandığını vurguladı. Griffith'in tutuklandığı sırada Ethereum Vakfı, Griffith'in Kuzey Kore'ye seyahatini onaylamadığını ve desteklemediğini açıklamıştı.

Değerli taşlı gümüş takılar kripto para piyasasına giriyor

Firari kriptocu etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyor

Kripto milyarderi servetinin ™â€™unu dağıtacak

SEC Başkanı'ndan kripto para uyarısı

İngiltere MB Başkanı'ndan kripto para açıklaması

Kripto ağlarına 700 milyon dolarlık vurgun

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)