BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKripto para kullananlar "daha eğitimli"----

Kripto para kullananlar "daha eğitimli"

Kripto para kullananlar daha eğitimli
02 Temmuz 2021 - 16:48 www.finansgundem.com

BIS tarafından yapılan araştırmaya göre, kripto para sahipleri ve kullanıcıları "daha eğitimli".

Dünyanın en büyük merkez bankalarından bazılarının dahil olduğu küresel bir finans kuruluşu olan Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), kripto para sahipliğinin geleneksel finanstaki güvensizlikle bağlantılı olduğu teorisini reddediyor.

Perşembe günü BIS, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kripto para yatırımlarının sosyoekonomik yapıları hakkında bir makale yayımladı. ABD Tüketici Ödeme Tercihi Anketi'ndeki temsili verileri kullanan BIS, ABD doları gibi fiat (itibari) para birimlerine olan güvensizliğin Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerini elinde tutmak için yatırımcı motivasyonuyla hiçbir ilgisi olmadığını savundu:

"Kripto para birimlerine olan talep nakit, çevrim dışı ve çevrim içi bankacılığın algılanan güvenliğinde hiçbir fark olmadığı göz önüne alındığında, nakit veya finans sektöründeki güvensizlikten kaynaklanmıyor. Bu nedenle, kripto para birimlerinin fiat [itibari] para birimlerine veya düzenlemelere uygun finansmana alternatif olarak arandığı hipotezini çürütebiliriz."

Yetkili, kripto para birimlerinin fiat para birimlerine veya düzenlenmiş finansmana alternatif olarak aranmadığını, bunun yerine "niş bir dijital spekülasyon nesnesi" olduğunu vurguladı. BIS, politika perspektifinden bakıldığında, analizin genel çıkarımının, yatırımcıların hedeflerinin "diğer varlık sınıflarıyla aynı olduğu, dolayısıyla düzenlemelerin de benzer şekilde meydana getirilmesi gerektiğini" kaydetti.

BIS raporu ayrıca kripto para yatırım tercihleri ​​ile eğitim ve gelir düzeyi arasındaki ana korelasyonları özetliyor ve kripto para sahiplerinin "genel olarak ortalamadan daha eğitimli" olduğunu öne sürüyor. Ether (ETH) ve XRP yatırımcıları BIS analizinde en yüksek eğitim seviyesini gösterirken, Litecoin (LTC) sahipleri en az eğitimli iken Bitcoin sahipleri orta sıralarda yer aldı.

Rapor, Bitcoin gibi kripto para birimlerine olan talebinin nakitteki güvensizlikten kaynaklanmadığı için geleneksel Finans araçları için hiçbir tehdit oluşturmadığını öne sürüyor. Bir dizi küresel otorite ve kurum daha önce Bitcoin'in geleneksel finanstaki küresel güvensizlikten yararlanma yeteneğiyle ilgili endişelerini dile getirmişti.

Aralık ayının sonlarında Morgan Stanley Investment'tan Ruchir Sharma, ABD dolarının saltanatının geleneksel finanstaki küresel güvensizlik nedeniyle sona ereceğini ve Bitcoin'in bu güven eksikliğinden yararlanacağını savundu.

Bitcoin, kritik destek seviyesini test etti

Bitcoin 2018'den bu yana en kötü çeyreğine ilerliyor

Bitcoin madenciliği kripto paraları şekillendiriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)