BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para kârları iş bıraktırıyor----

Kripto para kârları iş bıraktırıyor

Kripto para kârları iş bıraktırıyor
04 Kasım 2021 - 16:10 www.finansgundem.com

Veriler, düşük maaşla çalışan iş gücünün kripto paralardan hayatlarını değiştirecek kazançlar elde ettikten sonra işlerini bıraktıklarını ortaya koyuyor.

Analiz şirketi Civic Science, 1 Kasım'da yayınladığı araştırmasında 18 yaş üstü 6.741 katılımcının yüzde 4'ü, geçtiğimiz yıl kripto varlıklara yatırım yaparak kazandıkları "finansal özgürlük" sayesinde işlerini bıraktıklarını belirtti.

İşini bıraktığını belirtenlerin neredeyse üçte ikisi, bir yılda 50 bin doların altında kazanç sağladıktan sonra işi bırakmaya karar verdi. Bu kişilerin yüzde 27'sini 25 bin dolardan az kazananlar, yüzde 37'sini ise 25-50 bin dolar aralığında kazananlar oluşturuyor. Araştırma katılımcılarının yüzde 15'i, kriptodan 50-75 bin dolar aralığında gelir elde ettikten sonra, yüzde 13'ü 75-150 bin dolar aralığında, yüzde 8'i ise 150 bin dolardan fazla gelir elde ettikten sonra işi bıraktığını belirtti.

Civics’in bulguları, farklı zaman aralıklarından ve değişen sayıda katılımcıdan verileri harmanladığı için dikkatli bir inceleme gerekiyor. Bu bağlamda neyin "finansal özgürlük" kabul edildiği de net bir şekilde açıklanmamış.

Civic Science, “Bu veriler, kripto yatırımlarının bazıları için hayat değiştirici düzeyde gelir sağladığını, daha varlıkları kripto sahiplerinin ise varlık sınıfını gelir kaynağından çok çeşitlendirme aracı olarak kullandığını ortaya koyuyor," diye belirtti.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)