BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para iş ilanları yüzde 400 arttı----

Kripto para iş ilanları yüzde 400 arttı

Kripto para iş ilanları yüzde 400 arttı
16 Ocak 2022 - 10:46 www.finansgundem.com

Kurumsal yatırımcıların da büyük ilgi gösterdiği kripto paralar finans sektöründe önemli bir seviyeye ulaştı. Bu alanda yatırımlar hız kazandı

Büyük teknoloji firmaları başta olmak üzere kurumsal firmalar bünyelerinde kripto para ekipleri kurmaya başladı. Finansa sektöründe bankalar başta olmak üzere birçok kurum dijital paralarla ilgili birimler kuruyor. Kripto para alım satımının yapıldığı platformlara her gün bir yenisi ekleniyor. Hız kazanan bu yatırımlar da eleman ihtiyacını katlayarak artırıyor.

Profesyonel ağ oluşturma platformunun verilerine göre, 2020 ve 2021 arasında kriptoyla ilgili iş ilanları % 400 artış gösterdi. Kripto alanındaki bu büyüme, daha geniş teknoloji pazarındaki büyümeyi geride bıraktı.

Bu ilanların çoğu, blockchain teknolojisine dahil olmak isteyen yazılım ve finans şirketlerinden geldi. Bu alanda muhasebe, danışmanlık, içerik hazırlamak ve blok zinciri geliştiricileri ve mühendisleri en çok aranan rollerden bazıları.

30 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

PitchBook’tan alınan verilere göre, 2021’de küresel olarak kripto para birimine ve blockchain girişimlerine 30 milyar doların üzerinde yatırım yapıldı.
2021, gelişmekte olan pazar için mükemmel bir yıl oldu. Piyasa dalgalanmalarına rağmen, büyük dijital varlıkların birçoğu yılı iyi bir kârla kapattı.

TEKNOLOJİ DEVLERİ BU ALANA İLGİ GÖSTERİYOR

Mayıs 2021’de Apple , kripto para birimi ve alternatif ödeme çözümleri konusunda deneyime sahip bir İş Geliştirme Yöneticisi için bir ilan yayınladı . Bununla birlikte, şirketin CEO’su Tim Cook, şirketin yalnızca gelişmekte olan pazara “baktığını” itiraf etti, ancak kripto ile ilgili ürünleri piyasaya sürmek için acil bir planları olmadığını açıkladı.

Ödeme çözümleri devi Visa, Catherine Carle, Chike Ukeagbu, Anuj Bathal, Daniel Mottice ve Alex Chiang eleman arayan şiretler arasında yer alıyor. Büyük yatırım bankaları da müşterilerine bu alanda hizmet verebilmek için özel birimler kuruyor.

BoA: Kriptonun Visa’sı olabilecek Ethereum rakibi

 

Kuzey Koreli hackerlar 2021'de 400 milyon dolarlık kripto para çaldı

 

Kripto paralardaki sert satışlar sabit coinlere yaradı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)