BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para hırsızlarının "sofistike" dolandırıcılık yöntemi ----

Kripto para hırsızlarının "sofistike" dolandırıcılık yöntemi

Kripto para hırsızlarının sofistike dolandırıcılık yöntemi
05 Aralık 2021 - 19:38 www.finansgundem.com

Kripto para dolandırıcıları son dönemde yeni ve karmaşık bir yöntem benimsedi.

VICE'ın haberine göre bu yöntemde dolandırıcılar, hedefledikleri kişilere bedava token'lar göndererek onları kimlik hırsızlığı için tasarlanmış bir siteye yönlendiriyor.

Bu site, söz konusu token'ların satılabileceği bir kripto para borsası gibi görünüyor. Ancak dolandırıcılar bu siteye giren kullanıcıların kripto para cüzdanlarını boşaltabiliyor.

Dolandırıcılık ilk olarak, sosyal medyada "Shegenerates" adını kullanan bir kadın yazılımcı tarafından ifşa edildi.

Yazılımcı perşembe günü Twitter'dan yaptığı açıklamada kimliği bilinmeyen birinden 30 bin dolar değerinde olduğu öne sürülen token'lar aldığını ama aslında bunun "sofistike bir dolandırıcılık" olduğunu yazdı.

Söz konusu token'ları takas etme girişimlerinin de genelde başarısızlıkla sonuçlandığını aktaran Shegenerates, takipçilerini birdenbire ortaya çıkan bedava token'larla veya akıllı sözleşmelerle asla etkileşime girmemeleri konusunda uyardı.

2021 boyunca kripto paraların değeri artarken, dolandırıcılar ve bilgisayar korsanları da yalnızca kripto para borsalarını ve kuruluşlarını hedef almadı. Aynı zamanda Bitcoin, Ethereum veya başka herhangi bir kripto para birimine sahip kişiler de artan saldırılarla karşı karşıya kaldı.

Blockchain analiz firması Elliptic'in kurucu ortağı Tom Robinson, "İnsanların sanal cüzdanlarının kontrolünün ele geçirilmeye çalışıldığı, artan sayıda kimlik hırsızlığı girişimi görüyoruz" diye konuştu.

"Bu yeni bir şey. Havadan token'lar gönderiliyor ve bireyler, merkezi olmayan bir borsa olduğunu iddia eden bir internet sitesine yönlendiriliyor" diyen Robinson, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanları kendilerine verilen jetonları satabilecekleri söylenen bir siteye çekiyorlar. Ancak bu site cüzdanlarında ne varsa çalıyor." 

(Independent Türkçe)

Bitrota soruşturması: Milyarlık kripto para vurgununda yeni gelişme!

 

Kripto parada milyarlık ‘Bitrota’ vurgunu!

 

BDDK uyardı: Kredilerde kripto para detayı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)