BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKripto para fonlarının rallisi nefes kesiyor----

Kripto para fonlarının rallisi nefes kesiyor

Kripto para fonlarının rallisi nefes kesiyor
14 Ağustos 2020 - 15:54 www.finansgundem.com

Mart ayından itibaren süregelen Bitcoin rallisiyle kripto paralara odaklanan riskli yatırım fonlarının ana akım riskli fonlar karşısında %50 daha iyi performans gösterdi. Bitcoin rallisinin ardındaki sebepse küresel piyasalarda doların değer kaybetmesi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para birimlerine odaklanan riskli yatırım fonları, dalgalı bir seyirde ilerleyen piyasalarda hisse senetleri ve tahviller gibi daha ana varlıklara odaklanmış emsallerinden çok daha iyi performans göstermeyi başararak güçlü bir yükselişe ulaştı.

Veri sağlayıcısı şirket Eurekahedge'e göre, kripto fon yöneticileri riskli yatırım fonlarının geleneksel varlık sınıflarının yarattığı düşük tek haneli kazançlara kıyasla temmuz ayının sonuna kadar yedi ay içerisinde yüzde 50'den fazla getiri sağladı. Financial Times’ın haberinde kripto paralara odaklanan riskli yatırım fonlarının geçtiğimiz yıl da yüzde 16 değer kazanarak yüzde 9'luk bir farkla ana akım riskli yatırım fonlarını gölgede bıraktığı belirtildi. Kripto para fonlarının elde ettiği bu kazanç Bitcoin rallisinin ardından geldi. Bitcoin bu yıl içerisinde dolar karşısında %60 değer kazanmış durumda ve kripto para birimi mart ayından bu yana dolar karşısında %131 değer kazandı.

Yatırımcılar, ABD'deki faiz oranlarının düşmesi ve merkez bankalarının devlet tahvili getirilerini düşüren geniş tahvil satın alma programlarını uygulamaya sokması nedeniyle Bitcoin gibi dijital varlıkların cazibesinin artırdığını belirtiyor. Yüksek hisse senedi fiyatları da temettü getirileri üzerindeki baskıyı koruyor.

Kripto varlık ticaret şirketi B2C2'nin kurucularından Max Boonen, "Kriptoda verim yoktur. Fakat şu şekilde bakın: Bitcoin'deki zemin sıfırken, birçok geleneksel pazarda artık negatif kurlar ve getiriler söz konusu" ifadelerine yer verdi.

Kripto ticaretinin ilk günlerinde yatırımcılar, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin işlem gördüğü çok sayıda borsadaki fiyat farklılıklarından yararlanarak kâr etmeye çalıştılar. BlockTower Capital'in ortaklarından Michael Bucella'ya göre, piyasa büyüdükçe ve fiyatlar daha da yaklaştıkça bu tür arbitraj fırsatları azaldı.

"Piyasa çok daha büyük ve daha olgun hale geldi," diyen Boonen, geleneksel varlık sınıflarında iyi çalışan stratejilerin (döviz ticareti için ivme yitirme algoritmalarına güvenmek gibi) artık Bitcoin için de işe yarayabileceğini de sözlerine ekledi.

Kripto para birimlerine yatırım yapmak düzenleyici risklerle dolu olmaya devam ederken, yüksek volatilite seviyeleri caydırıcı olabilir. Ancak 5,7 milyar dolarlık varlığı olan yatırım şirketi Grayscale Investments'ın Genel Müdürü ve Kripto Para Uzmanı Michael Sonnenshein, uzun sürelerde güçlü getiri olasılığıyla yatırımcılarda güçlü geri dönüşlerin olduğunu söyledi.

Korona virüs şirketleri kökünden değiştirecek

 

Kripto para yasağında Rusya'dan geri adım

 

AB'nin dış ticareti haziranda geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)