BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para düzenlemesinde neler var----

Kripto para düzenlemesinde neler var

Kripto para düzenlemesinde neler var
06 Ocak 2022 - 16:31 www.finansgundem.com

AK Parti, kripto para piyasasına yasal zemin hazırlamak için yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı. Düzenleme ile, kripto para işlemi yürüten yerel borsaların denetlenebilir ve şeffaf hale getirilmesi ile borsalara sermaye şartı konması planlanıyor.

Kripto para piyasalarına yönelik yasal düzenleme için çalışma sürüyor .

Çalışmanın iki hedefi var. İlki, kripto para işlem platformlarını, güvenli, şeffaf ve denetlenebilir hale getirmek. İkincisi ise yatırımcıları korumak.

NTV'de yer alan habere göre, AK Parti kurmayları, "Piyasa nasıl kurulur onun arayışı içindeyiz. Sahtekarlığın yaşanmaması için yerel borsaların şeffaf hale getirilmesi lazım, bu noktada borsa kuranlara sermaye şartı gelebilir" bilgisini verdi.

Çalışma kapsamında kripto para kazançlarının vergilendirilmesine yönelik, dünyadaki örnekler de inceleniyor.

ABD kripto para sahiplerinden gelir vergisi alıyor. Almanya 600 eurodan düşük değerler için vergi almıyor. Türkiye'de ise stopaj alınması üzerinde duruluyor.

Kripto paranın emtia olarak kabul edilmesi durumunda sürekli alım satım yapanların mükellef olması gündeme gelebilecek. Ancak yatırımcılardan yüzde 40 vergi alınacağı yönünde haberlerin dezenformasyon olduğu ve gerçeği yansıtmadığı ifade ediliyor.

OCAK AYI SONUNA KADAR NETLEŞMESİ BEKLENİYOR

Türkiye'de 5 milyonun üzerinde kripto para yatırımcısı olduğu tahmin ediliyor.

Kripto para işlem hacminin 2 trilyon dolara çıktığına vurgu yapan AK Parti kurmayları, dünyada en çok işlem yapılan 5. ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti. Kurmaylar, bu zeminin kaybolmaması gerektiğini ifade ediyor.

Teklifin ocak ayına sonuna kadar netleşmesi ve Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Bitcoin dar fiyat aralığını kırdı

 

Kripto paralar neden düşüyor?

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yaşam vergisi de almayı unutmayın07 Ocak 2022 10:14

    Adam paraları aldı gitti ne yaptınız buldunuz mu çatır çatır milletin parasını yiyor, yasal olanlardan daha ne almayı düşünüyorsunuz adam vergisini zaten veriyor

  • Future 202306 Ocak 2022 22:50

    Sn Hazine Bakanı ve Spk üyeleri cripro para; adı üzerinde gizli neyin gizliliği......Hayal alıp hayal satılıyor...........Bir gün piyasalar aniden sistemi kapattığında 23 banka soygunu gibi ortada kalırsak kimse şaşırmasın........

  • okiman0706 Ocak 2022 16:44

    donumuza da göz koyun bari