BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto oyunlar kariyer bıraktırıyor----

Kripto oyunlar kariyer bıraktırıyor

Kripto oyunlar kariyer bıraktırıyor
01 Kasım 2021 - 17:07 www.finansgundem.com

Manhattan’dan Manila’ya her yerde kripto oyuncuları, Wall Street kariyerlerine ve üniversite eğitimlerine veda ediyor. Oynadıkça kazan sistemiyle çalışan kripto oyunlarda getiri arayışı giderek yükseliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev sosyal medya platformu Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg’in sanal evrenin (metaverse) neden bir sonraki durak olduğunu düşündüğünü anlamak için Sam Peurifoy iyi bir örnek. Columbia University’de kimya alanında doktora eğitimi bulunan 27 yaşındaki Peurifoy, ABD’nin dev bankası Goldman Sachs’taki işini bıraktı ve gelirini kripto oyun oynayarak kazanıyor. Peurifoy, ‘kaptan’ olarak oynadığı oyunda kendisiyle birlikte oyun oynamaları için birçok kişiyi de işe aldı.

Bunun karşılığında oyunculara Axie Infinity isimli oyuna girmeleri için gerekli fonu sağlıyor. Bloomberg’in haberine göre oyunda kullanıcılar Smooth Love Potion isimli dijital token’ı kazanıyor ve token paraya çevrilebiliyor. Zuckerberg’in hayallerinin meraverse’ü herkesin bir sanal gerçekliğe bağlı olduğu ve fiziki dünyanın sınırları dışına adım atabildiği bir alan. Milyarder bu hayalin gerçekleşmesi için henüz uzun bir yol olduğunu düşünüyor.

Ancak Peurifoy ve oyun arkadaşlarının Axie’de yaptığı şey bu geleceğin adeta bir ön izlemesi. Bu online alanda, merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) hakim ve oyun oynayarak kripto para kazanılıyor. Aynı zamanda non fungible token’ların (NFT) da alım satımı yapılıyor. Ancak bu dünya da tehlikelerle dolu. Yatırımcılar ve bankacılar kripto paraların geleceği konusunda anlaşmazlık içince, ancak hem fikir oldukları tek konu kripto paraların fiyatlarındaki volatilitenin oldukça yüksek olması.

Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paralar Wall Street tarafından benimsenmeye başlanmış olsa da piyasanın geneli yeni ve duyulmamış şaka temelli coin’lerle dolu. Teknik arızalar ve ani fiyat değişimleriyle birlikte bu token’ların nakde çevrilebileceğinin bir garantisi yok. Bu durum riskleri alabilecek zengin yatırımcılar için kabul edilebilir olsa da, özellikle de gelişen ülkelerdeki piyasa katılımcılarını savunmasız bırakabilir.

Axie Infinity Patlaması

Merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) ve oyun alanını kapsayan GameFi trendinin merkezindeki Axie şimdiden işlem hacminde 2,5 milyar dolara ulaştı. Birkaç rakip şirket de popülerlik kazanıyor. Girişim sermayedarları ve hedge fonlar bu yeni trende akın ediyor ve milyarlarca insanın dijital coin kazanma amacıyla bu alana yöneleceği düşünülüyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Axie Pokemon benzeri karakterlerle oynanıyor.

Oyunu diğerlerinden ayıran özelliği ise oyunu oynayan kullanıcıların Smooth Love Potion isimli token’ı kazanıyor olması. Kripto oyunlar bazı kullanıcıların hayatlarını değiştirdi. Pandemi döneminde Filipinler’de birçok kişi gelirlerini bu şekilde kazanmaya başladı. Oynadıkça kazan trendine tam olarak kaç kişinin dahil olduğunu söylemek oldukça zor. Ancak sinyaller oyuncu sayılarının yükseldiği yönünde. Oyunlar ve dijital cüzdanlar, yani insanların kripto paralarını yatırdığı hesapların arasındaki ilişki dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz yıl mart ayında blockchain ekosisteminde oyunlarla ilişkili aktif cüzdan sayısı günlük 51 bin seviyesindeydi. DappRadar verilerine göre bundan üç ay sonra rakam %599 artarak 359,284’e yükseldi. Axie gibi oyunlar teknoloji devlerinin neden metaverse alanına yöneldiğini gösteriyor. Metaverse ve sağladığı imkanlar insanların çalışma, para kazanma ve harcama biçimlerini değiştirme potansiyeli taşıyor. Aynı zamanda yaşam tarzımız da bu şekilde değişme ihtimaliyle karşı karşıya.

Özetle metaverse kapitalizmin temel fonksiyonlarını dönüştürme potansiyeli taşıyor. Girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz Ortaklarından Arianna Simpson, “Axie yeni jenerasyon oyunları temsil ediyor. Burada oyun yaratıcıları, açık pazar ekonomisini oluşturuyor” dedi. Şirket Axie’yi geliştiren şirket Sky Mavis’e yatırımda bulundu. Simpson, “bunun oyunların ve internetin geleceği için ne anlama geldiği, hayal edebildiğinizden daha büyük” dedi.

Fintek devrimi paranın sonunu mu getirecek?

 

Binance para çekimini durdurdu

 

QNB Finansbank’tan dijital gelişim yolculuğu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)