BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKripto milyarderi neden Facebook’a yatırım yaptı?----

Kripto milyarderi neden Facebook’a yatırım yaptı?

Kripto milyarderi neden Facebook’a yatırım yaptı?
07 Nisan 2021 - 15:06 www.finansgundem.com

Milyarder kripto para yatırımcısı Mike Novogratz Facebook’un kripto cüzdanı Novi’yi tanıtmasıyla 2,4 milyar insanı kripto piyasasına çekileceğini söyledi. Novogratz ayrıca 5 yıllık tahvillerde açık pozisyona geçerek varlıklarını koruduğunu belirtti


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder yatırımcı Mike Novogratz, kripto paranın yükselişinden yararlanmak için Facebook hissesi satın aldığını ve siyasetçilerin parasal desteği geri çekmesine karşı bir koruma olarak beş yıllık ABD Hazinesi tahvilleri üzerinde açıktan işlem yaptığını açıkladı.

Bloomberg’in haberine göre Galaxy Digital Holdings’in CEO’su Novogratz, “Bol miktarda faiz oranı işlemlerinde açıktayım. Bana kalırsa verim eğrisinin beş yıllık kısmı için açıkta işlem yapmak kriptolu ya da kriptosuz her portföy için iyi bir koruma” ifadelerine yer verdi.

Goldman Sachs’ın eski ortaklarından olan Novogratz kariyerine yatırım danışmanlığı şirketi Fortress Investment Group’un makro riskli fon ticareti sorumlusu olarak devam etti. Şimdilerde kripto para ticaret bankası yürüten Novogratz’ın 5 milyar dolardan fazla kişisel serveti bulunuyor. Milyarderin servetinin büyümesinde büyük oranda Bitcoin, Ethereum ve diğer dijital para birimlerindeki yükseliş etkili oldu.

Novogratz servetindeki artışın merkez bankalarının ekonomik sisteme çok fazla para aktarmasından kaynaklandığını belirtiyor. Milyarder, ABD’deki aşılama oranlarındaki başarıyla birlikte küresel ekonomideki büyümenin patlaması ve istihdamın yeniden yükselmesi halinde ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın “endişelenebileceği” ve desteklerini azaltmayı tercih edebileceğini söyledi.

Milyarder kripto yatırımcısı, “Bitcoin’de uzun pozisyonda olan herkesin beş yıllık tahvillerde kısa pozisyonda olması gerekir” uyarısında bulundu.

Yatırımcı kripto para piyasasının en büyük boğa piyasası destekçilerinden birisi olmayı sürdürüyor. Novogratz kripto para piyasasına likiditenin akmaya devam ettiğini belirtiyor. Finansgundem.com’un derlemelerine göre, kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri 2 trilyon doları aştı ve artan kurumsal taleplerle birlikte pazar yaklaşık iki ayda iki katına çıktı.

Novogratz, “Kripto paralarda küresel servetin %0,5’ine ulaştık ve bu rakam yıl sonuna kadar %1 olacak” öngörüsünde bulundu.

Milyarderin dikkat çeken yatırımlarından birisi de Facebook yatırımları. Novogratz sosyal medya devinin hisse senetlerini satın almasının sebebi olarak şirketin bu çeyrek içerisinde yeni dijital cüzdanı Novi’yi tanıtması olduğunu belirtti.

Novogratz, “Birdenbire 2,4 milyar insan kripto para alanına giriş yapacak” açıklamasında bulundu.

Kurumsal kripto varlıklara yönelen sermaye rekor kırdı

 

Wells Fargo, ABD ekonomisinin yüzde 6,4 büyümesini bekliyor

 

ABD ekonomisinde patlama yaşanabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)