BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto kartları Bitcoin’i güçlendirecek----

Kripto kartları Bitcoin’i güçlendirecek

Kripto kartları Bitcoin’i güçlendirecek
27 Aralık 2021 - 18:04 www.finansgundem.com

Kripto paraların alışverişlerde ödeme aracı olarak kullanılmasına imkan tanıyan kripto banka kartları, önümüzdeki dönemde kripto paraların güçlenmesine katkı sağlayacak.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para kullanarak alışveriş yapmak bir dönemler oldukça zorlu bir mücadeleyi beraberinde getiriyordu. Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul eden işletme sayısı az olduğu gibi, şimdi oldukça yaygın kullanılan ödeme sistemleri de bulunmuyordu. Bu nedenle de satıcıyla anlaşarak, geleneksel para birimleri karşılığında dijital para takas etmek gerekiyordu. Bu durum ise kişilerarası pazarlarda kullanıcıları koruyan bir sistem olmadığı için riskliydi.

Yalnızca birkaç yıl içinde, online mecralarda ve metaverse’de hizmet ve ürün satın almak için Bitcoin ve Ethereum’u kullanabilir hale geldik. Para birimlerinin hesaplanması ise ödeme anında yapılıyor. Tüketici işleme onay verdiğinde, kripto para gerçek zamanlı olarak geleneksel para birimlerine çevriliyor. Satıcılar yüksek volatiliteli kripto paralar yerine geleneksel para birimleriyle ödeme alırken, tüketiciler kripto paralarını harcayabiliyor.

Forbes’un haberine göre dijital varlık alanında geliştirilen tüm altyapılar arasında, kripto dostu banka kartları, kripto paraların benimsenmesini en hızlandıran ürün oldu. Visa ve Mastercard gibi ödeme devleri kendi ağları üzerinde kripto paraları destekleyen sistemler geliştirdi. Bu şekilde de kullanıcılarına kripto para portföyleri oluşturma ve bunları harcamaları için ucuz ve hızlı bir şekilde geleneksel para birimlerine çevirme imkanı tanıdı. Bu küresel olarak kabul edilen bir çözüm değil ve birçok ülke halen kripto paralara karşı sert ve temkinli bir tavır izliyor.

Bazı ülkelerin kanunları vatandaşlarının kripto para satın almasını ve satmasını yasaklıyor. Kripto kartları Cezayir veya Bolivya gibi ülkelerde işlevsiz olsa da, Visa ve Mastercard’ın geçerli olduğu ülkelerde bu hizmetler kullanılabiliyor. Mastercard bu yılın ilk dönemlerinde dijital ekonomi üzerine yaptığı açıklamada, şirketin “kripto para kullanımını önerme ya da tavsiye etme amacı taşımadığı” söylendi. Açıklamada, şirketin “tüketicilerin, satıcıların ve işletmelerin istedikleri gibi dijitalleşmesine imkan tanıdığı” ifade edildi.

Dünya çapında milyonlarca tüketiciyi tek bir kartla ya da tek bir uygulamayla kripto paralarını kullanabilecekleri bir noktaya getirerek, iki ödeme şirketi geleneksel finans kurumlarının ödeme konusunda tekelleşmesine şaşırtıcı bir yorum getirdi. Ödeme alanında geleneksel oyuncuların gücü, inovatif dijital ödeme yöntemlerinin ortaya çıkışından bu yana azalıyordu.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre dev fintek şirketi Square’in Cash App’i her ay 40 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip.

Benzer şekilde Venmo, Revolut ve Wirex gibi dijital cüzdanların da geniş uluslararası müşteri tabanları var. Birçok alternatif ödeme platformu, kullanıcıların banka hesaplarını eşleştirerek para aktarmasına imkan tanıyor. Kripto dostu Banka kartları da genellikle bakiyeyi geleneksel para birimlerinde ve kripto para değerinde gösteriyor. Bu şekilde kullanıcılar ödeme noktasında ister geleneksel para birimlerini, ister kripto paralarını kullanabiliyor. gelecekte ise bankalar bu sistemin tamamen dışında kalabilir.

Değeri dolara endeksli stablecoin’lerin kullanımına da şimdi bu kartlarla imkan tanınıyor. Bu şekilde geleneksel finans ve kripto para alanı arasındaki uçurum daralıyor. Bu durum ise Bitcoin’in giderek güç kazanmasını sağlıyor. Kripto banka kartı alanı şimdiden birbiriyle rekabet eden birçok şirkete ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle de şirketlerin kartları için sunduğu ödüllerin de zaman içinde artması ve kartların desteklediği kripto paraların önümüzdeki yıl daha da çeşitlenmesi bekleniyor.

Fintek sektörünün dönüm noktası

 

Kripto piyasası temsilcileri Meclis'e gidiyor

 

Altcoin’ler 2022’de portföy yöneticilerinin odağında olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)