BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto için finans devlerini bırakan bankacılar pişman değil----

Kripto için finans devlerini bırakan bankacılar pişman değil

Kripto için finans devlerini bırakan bankacılar pişman değil
21 Haziran 2022 - 18:01 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz yıl kripto paralardaki yükselişler sırasında birçok kripto firması finans devlerinden kıdemli personel transfer etmişti. Piyasalardaki tüm belirsizliklere rağmen sektör değiştiren bankacılar kararlarından memnun gözüküyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dijital varlıklardaki patlamadan yararlanmak için ana akım finans firmalarından ayrılan bankacılar, bunun yerine yeni bir "kripto kışı" ile karşılaştı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre kripto borsası Coinbase'in işten çıkardığı 1.100 personel arasında eski JPMorgan, Goldman Sachs ve Citigroup çalışanları da bulunuyor. Kripto borsası ayrıca söz konusu bankalarda görev yapmış 300 kişiye yaptığı iş tekliflerini de iptal etti. Gemini, Crypto.com ve BlockFi gibi kripto firmaları düşen fiyatlar ve kötüleşen ekonomik koşullar nedeniyle işten çıkarma planlarını açıkladı.

Ancak Financial News’in haberine göre tüm bu gelişmelere rağmen geçtiğimiz yıl sektör değiştiren kıdemli bankacılar aldıkları karardan dolayı pişmanlık duymuyor. Finans çalışanlarına göre aldıkları karar dipten alma veya kripto terminolojisinde ‘HODL’ olarak bilinen bir durum değil. Eski bankacılar sektöre uzun vadede olan inançlarını ve kripto paraların bir sarsıntıya ihtiyacı olduğu görüşünü koruyor.

17 yıllık Morgan Stanley kariyerini bir kenara bırakarak Ekim ayında New York merkezli dijital varlıklar risk yönetim sistemlerine şirketi Cloudwall Capital’da göreve başlayan Kyle Downey, “Bir gün bile olsun asla geriye bakmadım” ifadelerine yer veriyor.

Chris Perkins, geçen yıl Eylül ayında vadeli işlemler, takas ve döviz ticareti aracılık birimi eş başkanı olarak yaklaşık 725 kişilik bir ekibe liderlik ettiği Citigroup'tan ayrıldı. Perkins şu anda kripto yatırım firması CoinFund'ın başkanlığını yapıyor. Kıdemli bankacı büyümenin bir sonraki aşamasına yardımcı olmak için yeni bir küresel yetenek olarak başkanlığa getirilmişti.

Perkins, kriptoyla ilgili sorunları duymazdan gelmek istemediğini, ancak sektörün "sayısız döngüden" geçtiğini söyledi.

Kıdemli bankacı, “Bu alanda gerçek bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Şu anda yaşanan bir ayı piyasası döngüsü odaklanmak ve inşa etmek için harika bir zaman. Doğru şirketler bu süreçten güçlü bir temellerle çıkacaktır” ifadelerine yer verdi.

Coinbase CEO’su personele işten çıkarma kararını duyuran e-postasında “bir resesyona doğru” gidildiğini ve bunun bir “kripto kışına” yol açabileceğini söylemişti. Açıklamada firmanın 2021 yılının başından itibaren 1.250 çalışandan 6.000 personele çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü de belirtildi.

Kripto borç veren kuruluşu Celsius Network müşterilerin para çekme işlemlerini durdurmasının ardından finansal sorunların çözülmesi amacıyla 15 Haziran tarihinde yeniden yapılanma avukatlarını işe aldı.

Birçok kripto firması geri adım atarken, kripto platformları Binance, FTX ve Kraken ise işe alımlara devam edeceklerini açıkladı. Binance, CEO'su Changpeng Zhao'ya 15 Haziran'daki bir Twitter mesajında 2.000 personel daha işe alacaklarını açıkladı. Zhao kripto piyasasında son dönemde görülen çalkantılı duruma ilişkin endişelerini de dile getirdi.

Japon bankası Nomura'nın dijital varlıklar ekibinde dört yıl çalışan Sebastian Widmann, Eylül ayında dijital varlıklar firması Komainu'da strateji olmak için görevinden ayrıldı. Şirketin hala yıl sonuna kadar 100 kişilik işe alım hedefine ulaşmayı beklediğini belirten Widmann bu hedefin piyasa koşullarına bağlı olarak hızlandırılabileceğini veya yavaşlatılabileceğini söyledi.

Widmann açıklamasında, “Dijital varlıklar etrafındaki anlatı değişmedi. Her döngü daha iyisini inşa etmek için bir fırsat yaratır ve meşru projeleri güçlendirirken bazı kötü piyasa aktörlerinin ayrılmasına neden olur. Düzenleyiciler, dijital varlıklar alanının daha fazla farkına vardı ve genel ekosistemi yönetmek için kurallar koyma konusunda harekete geçme olasılıkları daha yüksek” ifadelerine yer vererek söz konusu kuralların kendileri için de olumlu olacağını söyledi.

 

Kripto için korkutan uyarı: Bu sefer farklı

 

Kripto para piyasasındaki çöküş resesyon işareti mi?

 

Visa ilk kripto kartını çıkardı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)