BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto çetelerinin deprem kurnazlığı----

Kripto çetelerinin deprem kurnazlığı

Kripto çetelerinin deprem kurnazlığı
17 Şubat 2023 - 12:26 www.finansgundem.com

İçişleri Bakanlığı deprem sonrası dolandırıcılık uyarısı yaptı. Bakanlığın uyarılarına rağmen bir tehlike de sosyal medyada kripto paralar üzerine ortaya çıktı. Konuyla ilgili uzmanlar uyarılarda bulundu.

Türkiye'yi sarsan "asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremler sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan dolandırıcılık uyarıları geldi. Bakanlık, telefonda deprem yardımı toplama bahanesiyle para ve hesap bilgileri isteyenlere inanılmaması ayrıca bankacılık şifrelerini kimse paylaşılmaması yönünde uyarıda bulundu. Bir başka tehlike de sosyal medyada ortaya çıktı. Akşam'dan Bülent Şanlıkan'ın haberine göre, SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan vatandaşlara dolandırıcıların dijital tuzaklara düşmemesi için şu önerilerde bulundu:

FİDYE İSTİYORLAR

"Deprem yardımı için kripto paralar toplanan sahte siteler açıldı. Kripto paranın takibi kaynağı ve nereden geldiğine dönük olarak takibin zor olması nedeniyle dolandırıcılar ödeme yöntemi olarak Bitcoin'i seçiyor. Öte yandan bir depremzedenin adresi, IBAN'ı veya görüntüsü WhatsApp ya da sosyal medya gruplarından paylaşılıyor. Linke tıklayanların telefon ve bilgisayarları ele geçirip karşılığında fidye istiyorlar."

Deprem yardımlarına yönelik dolandırıcılık vakaları dünya basınında

 

Yardım yaparken dikkat: Sahte site ile dolandırıcılık!

 

Bankalar dolandırıcılık mağdurlarına tazminat ödeyecek

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)