BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto borsalarından rekor Bitcoin çıkışı----

Kripto borsalarından rekor Bitcoin çıkışı

Kripto borsalarından rekor Bitcoin çıkışı
21 Kasım 2022 - 17:01 www.finansgundem.com

Kripto borsalarından Bitcoin çıkışı rekor düzeyde seyrediyor. Peki bu neye işaret ediyor?

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Başta Bitcoin olmak üzere birçok kripto paranın yıllar içinde büyümesi, kripto para endüstrisinin de büyüdüğü anlamına geliyor. Ancak 2022 yılı endüstri için hiç parlak geçmiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, özellikle kripto para borsaları, kripto para endüstrisi içindeki aktörler arasında son zamanlarda oldukça tartışmalı bir konumu işgal ediyor. Piyasalara güveni zedeleyici gelişmeler, kripto para borsalarında yeni bir başlangıcı şart koşuyor gibi görünüyor.

Borsalara inanç zedeleniyor

Newsbtc’de yer alan habere göre, Bitcoin ve kripto borsalarının yıllar içindeki büyümesi, endüstrinin gelişimini yansıtıyor. Bu süreçte kripto para borsaları, blockchain ve kripto protokollerini destekleyen en kritik işletmeler haline geldi. Ayrıca sektörün en önemli isimlerinin liderliğindeki kripto para borsaları, kripto ekosistemindeki ikonik markaların çoğunu da bünyesinde barındırıyor.

Bitcoin'in ilk günlerinden bugüne kadar, kripto borsaları birçok yönden gelişip büyüyerek kullanıcıların güvenini kazandı. Ancak, işler göz açıp kapayıncaya kadar kısa bir sürede kötüye gidebiliyor. Kullanıcılar, bugün kripto borsalarına olan inançlarını büyük ölçüde kaybetmiş görünüyor. FTX’in çöküşü, felaketi, tüm kripto ekosistemine yayarak çoğu kripto borsasını da aşağı çekiyor.

Bitcoin’den rekor borsa çıkışı

Bu hafta, FTX'in çöküşünden sonra kripto borsalarından büyük bir Bitcoin çıkışı yaşanıyor. Glassnode'dan gelen son veriler, Bitcoin'in borsalardan hızla çıktığını doğruluyor. Rapora göre, kullanıcılar ve yatırımcılar 2018 yılından beri borsalara akan hemen hemen tüm Bitcoin'leri geri çekiyor.

FTX'in iflas etmesinin ardından, öncelikle varlıkların kötü yönetimi nedeniyle, kripto paraların cüzdanlarda saklanma talebinde ve spot odaklı Bitcoin piyasalarına olan talepte artış gözleniyor. Bu gelişmenin, Bitcoin'in hayatta kaldığı önceki ayı piyasalarının hiçbirinde yaşanmaması ise dikkat çekiyor.

Üstelik, büyük para çekme işlemleri yaşanan tek varlık da Bitcoin değil. Sabit paralar (stablecoin) da son yedi gün içinde borsalardan büyük çıkış kaydediyor. Blokchain verileri, çok sayıda stablecoin'in cüzdanlara taşındığını gösteriyor. Santiment'ın verileri de bu raporu doğruluyor.

Piyasa oyuncuları, borsalardan çıkan stablecoin’ler ile kendini güvene almayı öğreniyor.

Stablecoin’ler de cüzdanlara çekiliyor

Santiment'ın verileri, 2022 yılının başlarında kripto piyasasına USDC, BUSD ve USDT gibi stabilcoin'lerden sürekli bir giriş olduğunu gösteriyordu. Ayrıca veriler, fiyatlar düşerken yeni yatırımcıların varlık satın aldığını da kanıtlıyordu. Bu süreçte stablecoin’lerin piyasa değeri, Bitcoin’in zirveye ulaştığı zamanlarda yaşanan para girişiyle 134.07 milyar dolara yükselmişti.

Ancak, Haziran ayında Fed'in faiz artırımından bu yana işler değişti. Ayrıca, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in USDC'yi BUSD'ye dönüştürme planlarını açıklamasının ardından da, stablecoin piyasası büyük miktarda varlık değişikliği kaydetti.

Santiment, son krizin herkese nefsine hakim olmayı öğrettiğinin altını çiziyor. Santiment’a göre, piyasa oyuncuları, borsalardan çıkan stablecoin’ler ile kendini güvene almayı öğreniyor. Kripto alanındaki hasarın boyutu ve büyük miktarda varlık çıkışı ve değer düşüşleri, herkesin kafasında soru işaretleri bırakıyor. Ancak yatırımcılar, bundan önce benzer darbelerden kurtulmayı başaran kripto endüstrisinin bir geri dönüş gerçekleştireceğine dair umutlarını koruyor.

El Salvador Bitcoin almaya devam edecek

 

Bireysel yatırımcılar Bitcoin'de 10 bin doların altını bekliyor

 

Milyarder yatırımcı uyardı: Bitcoin yüzde 25 düşecek

 

Kripto dünyasında korkutan senaryo: Bu olursa oyun biter!

 

5 soruda kripto krizi

 

Binance CEO'su: Kripto'nun kurtarılmaya ihtiyacı yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)