BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKremlin'den İstanbul görüşmeleri açıklaması----

Kremlin'den İstanbul görüşmeleri açıklaması

Kremlin'den İstanbul görüşmeleri açıklaması
30 Mart 2022 - 15:12 www.finansgundem.com

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova’da gazetecilere, Rus ve Ukraynalı heyetlerin dün İstanbul’da gerçekleştirdikleri müzakerelerle ve gündemdeki diğer konularla ilgili açıklama yaptı.


Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün İstanbul’da yapılan Rusya-Ukrayna görüşmelerinden bazı olumlu sonuçlar çıktığını söyleyerek “Ukrayna’nın en azından tekliflerini somut olarak formüle etmesi ve kağıda dökmeye başlaması olumlu. Şimdiye kadar bunu başaramadık. Bu olumlu bir unsur” ifadelerini kullandı.

Müzakerelerde Rusya heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Müşaviri Vladimir Medinskiy’in bugün görüşmelere ilişkin detaylı bilgi vereceğini anlatan Peskov, “Ukrayna’nın en azından tekliflerini somut olarak formüle etmesi ve kağıda dökmeye başlaması olumlu. Şimdiye kadar bunu başaramadık. Bu olumlu bir unsur” dedi.

Müzaereler şu ana adar çok umut verici değil

Peskov, müzakerelerin sonucuyla ilgili fazla umut verici bir yorum yapamayacağını aktararak “Şu ana kadar, çok umut verici, bir dönüm noktasının olduğunu söyleyemeyiz, daha yapılacak çok fazla iş var” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Batılı ülkelere doğal gaz ihracatında rubleyle ödemeye geçme sürecini değerlendiren Peskov, “Ödemeler ve gaz sevkiyatları zaman alan bir süreçtir. Putin’in rubleyle ödeme sisteminin belirlenmesi için belirlediği süre 31 Mart’ta sona eriyor. Bu, yarın sevkiyatlar yapılacak ve hemen yarın akşam rubleyle ödeme yapılacak anlamına gelmiyor” dedi.

İhracatta farklı ürünlerde de rubleyle ödeme sistemine geçilebilir

Peskov, Rusya’nın ihracatta farklı ürünlerde de rubleyle ödeme sistemine geçebileceğine işaret ederek “Ulusal para birimlerinin kullanımını genişletmek, hükümetimizin de üzerinde çalıştığı bir alan. Bu bizim ve ortaklarımızın çıkarınadır” diye konuştu.

ABD dolarının rezerv para birimi olarak prestij kaybettiğini vurgulayan Peskov, “Mevcut süreçlerin tek ve kaçınılmaz alternatifi, ulusal para birimleri kullanımının artırılması olacaktır." dedi.

'Çin'in güvenilir bir ortak olduğunu gördük'

Peskov, Rusya ile Çin arasındaki ilişkileri ise stratejik bir ortaklık olarak tanımlayarak şunları kaydetti:

Bu, Rusya ile Çin arasında son dönemde yaşanan bir yakınlaşma değil. Bu, gerçekten çok yüksek bir düzeyde olan ilişkilerin sistematik olarak daha da geliştirilmesidir. Bu ilişkilerin daha da gelişmesini kuvvetle destekliyoruz ve bekliyoruz. Çin’in güvenilir bir ortak olduğunu gördük ve bu anlamda bir şeyin değişmeyeceğini umuyoruz.

'Ukrayna’da İskender balistik füzeleriyle cephaneler vuruldu'

 

Romanya üzerinden transit taşımalarda transit geçiş ücreti uygulaması kaldırıldı

 

Rusya'nın savaş suçlarını soruşturacak komisyon belirlendi

 

Kremlin: Doğalgaz ödemelerinde rubleye geçiş kademeli olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)