BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKremlin'den Elon Musk'ın önerisine destek----

Kremlin'den Elon Musk'ın önerisine destek

Kremlin'den Elon Musk'ın önerisine destek
04 Ekim 2022 - 17:24 www.finansgundem.com

Ukrayna ve Rusya için çözüm önerisi yayınlayan Elon Musk'ı Kiev sert eleştirirken, Kremlin öneriyi memnuniyetle karşıladı.


Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın Ukrayna'nın Kırım'ı Rusya'ya bırakması ve Rusya'ya katılmak için oylama yapılan bölgelerin kaderinin ise BM denetiminde yeniden yapılacak oylamalara göre belirlenmesi önerisini Kiev sert şekilde eleştirirken, Kremlin bu öneriyi memnuniyetle karşıladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Musk'ın Ukrayna'daki savaşı sonlandıracağını düşündüğü önerisinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Ukrayna bu öneriyi Rusya lehine olduğu iddiasıyla eleştirmişti.

'Elon Musk son derece pozitif'

Peskov, "Elon Musk gibi birinin bu durumdan barışçıl bir çıkış yolu arıyor olması son derece pozitif" dedi.

Peskov "Birçok profesyonel diplomatın aksine Musk, barışı getirecek yollar arıyor. Bunu Rusya'nın şartlarını yerine getirmeden sağlamak mümkün değil" açıklamasında bulundu.

Musk dün Twitter'da yaptığı ankette Ukrayna'nın Kırım'ı Rusya'ya bırakması ve Rusya'ya katılmak için oylamaların düzenlendiği bölgelerin kaderinin ise Birleşmiş Milletler'in (BM) denetiminde yeniden yapılacak oylamalara göre belli olması önerisinde bulunmuştu.

TSİ 13.30 itibarıyla 2.5 milyon kişinin katıldığı ankette yüzde 60 aleyhte oy kullanıldı.

Zelenskiy'den 'Hangi Elon Musk'ı daha çok seviyorsunuz?' anketi

Kiev ise zorla alınan hiçbir bölgeyi Rusya'ya bırakmayı kabul etmeyeceklerini ve insanların öldürüldüğü ya da yaşadığı yeri terketmek zorunda bırakıldığı bir ortamda adil referandumların yapılamayacağını açıklamıştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy ise ayrı bir anket açarak "Hangi Elon Musk'ı daha çok seviyorsunuz? Rusya'yı destekleyeni mi Ukrayna'yı destekleyeni mi?" sorusunu yöneltti.

Zelenskiy: Hangi Musk'ı daha çok seviyorsunuz?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)