BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKremlin'den açıklama: Putin-Zelenskiy zirvesi olacak mı?----

Kremlin'den açıklama: Putin-Zelenskiy zirvesi olacak mı?

Kremlin'den açıklama: Putin-Zelenskiy zirvesi olacak mı?
08 Ağustos 2022 - 13:31 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna müzakereleri teklifine ilişkin Kremlin tarafından açıklama geldi. Açıklamada, Putin ve Zelenskiy'nin görüşmesi için herhangi bir temelin oluşmadığı ifade edildi.


Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, şu anda Rusya ve Ukrayna arasında devlet başkanları düzeyinde bir görüşmenin olası olmadığı söyledi.

Peskov, Türkiye'nin barış görüşmelerine arabuluculuk yapma önerileriyle ilgili bir soruya yanıt olarak, Putin ve Zelenskiy'nin ancak her iki taraftan müzakerecilerin "ödevlerini yaptıktan sonra" bir araya gelebileceğini söyledi.

Öte yandan, Moskova ile Kiev arasındaki müzakereler ertelendi. Her iki taraf da ilerleme eksikliği için birbirini suçluyor.

"GÖRÜŞMEK İSTEDİĞİM TEK RUS YETKİLİ PUTİN"

Diğer taraftan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşın nasıl sona erdirileceğini görüşmek üzere görüşmek istediği tek Rus yetkili olduğunu söyledi.

Zelenskiy, Rusya'nın işgal altındaki Ukrayna’daki sivillere karşı savaş suçu eylemlerinin kanıtları ışığında Rusya ile herhangi bir görüşme düzenlemenin daha zor hale geldiğini söyledi.

Rusya, Ukrayna'nın askeri yeteneklerini azaltmak için "özel bir operasyon" olarak adlandırdığı eylemde sivilleri hedef aldığını defalarca reddetti.

MÜZAKERELERDEN ŞİMDİYE KADAR SONUÇ ÇIKMADI

Diğer taraftan Rus ve Ukraynalı müzakereciler, Rus kuvvetlerinin 24 Şubat’ta Ukrayna’ya girmesinden bu yana yana ara sıra görüşmeler yapıyorlar, ancak her iki taraf da müzakerelerin ilerlemediğini açıkladı.

Zelenski, geçen hafta Ukrayna televizyonuna bir tür diplomasi olmadan savaşı durdurmanın imkansız olduğunu söyledi. Savaşın Ukraynalılar için çok büyük bir insani bedeli olduğunu vurgulayan Zelenski, ülkenin güçlerinin Kharkiv şehri yakınlarında kazanımlar elde ettiğini açıkladı. Ancak, "En kanlı durum, çok fazla insanı kaybettiğimiz Donbas'ta devam ediyor" dedi.

2014 yılında Rusya tarafından ele geçirilen ve ilhak edilen Kırım yarımadasının zorla geri alınması fikrinin yüz binlerce can kaybına yol açacağını da sözlerine ekledi.

Bankaların Rusya zararı 7 milyar euro

 

Rusya: Ukrayna’da 45 ton mühimmat ile cephaneyi imha ettik

 

Ukrayna'dan tahıl taşıyan gemi Kocaeli'de

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)