BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKremlin'deki kazıda bir Fransız'a ait kılıç----

Kremlin'deki kazıda bir Fransız'a ait kılıç

Kremlin'deki kazıda bir Fransız'a ait kılıç
13 Haziran 2019 - 06:42 www.finansgundem.com

Kremlin'deki arkeolojik kazılarda Napolyon'un askerlerinden birine ait kılıç, 18. yüzyıla ait satranç taşı ve bir albayın üniformasından olduğu sanılan düğme bulundu. Bulunan nesneler Putin'e gösterildi

İki yüz yıl önce Moskova’dan çekilen Napolyon ordusundan bir askerin, kaçarken kılıcını Kremlin saraylarından birinin bodrumuna sakladığı öğrenilmişti.

Saray bir süre sonra yıktırılmış, yerine askerlerin yürüyüş yaptığı bir meydan yapılmıştı. Şimdi de Taynitsk Bağı’nın bu kısmında arkeolojik kazı çalışmaları yapılıyor.

Arkeologlar, bir ay içinde 1.5 metre derine inmeyi başardı ve sarayın temelini, kılıcı ve aralarında 18. yüzyıla ait satranç taşı ve genelkurmay başkanlığında görev yapan bir albayın düğmesinin de bulunduğu 400 nesne daha bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Günü bayramı vesilesiyle Kremlin’de verdiği resepsiyonun ardından kazı çalışmalarını inceledi.

Polonya'da bulunulan tünel araştırmacıları heyecanlandırdı: Kayıp Kehribar Oda'ya götürebilir
Arkeoloji Enstitüsü Direktörü Nikolay Makarov, “Kremlin’deki kazıların amacı ilk kez imar, tamir veya teknik hizmetler değil. Kazıların etkili bir sonuç vereceği ve mümkün olacağı yeri uzun zamandır arıyorduk. Kremlin’in tarihi çekirdeğinin bu kısmında 12. yüzyılın ikinci yarısı, yani Kremlin’in en eski halinin kalıntılarını bulma olasılığı yüksek” ifadelerini kullandı.

Kazı yerinin yarın turistlere açılması planlanıyor. Böylelikle Kremlin’i ziyaret eden herkes, 1.5 yıl daha sürecek kazının yapıldığı yeri inceleyebilecek.

Arkeologlar, daha derin tabakalarda neler bulabileceklerini tahmin edemiyor ama Knyaz Cesur Vladimir’in sarayının kalıntılarını bulmayı umuyor.

Putin, arkeologlara başarılar dileyerek 19. yüzyılın ortalarında düzenlenen Rus arkeologlarının ilk toplantısının anı madalyasını hediye etti. (Sputnik)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)