BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKremlin ekonomik bilgileri niçin gizliyor----

Kremlin ekonomik bilgileri niçin gizliyor

Kremlin ekonomik bilgileri niçin gizliyor
29 Ocak 2023 - 13:22 www.finansgundem.com

Rusya'nın ekonomik verileri tüm dünya için merak konusu olmuşken verilerin açıklanmama sebebine dair Kremlin Sözcüsü Peskov, özellikle batının hibrit ekonomik saldırılarından korunmak için böyle bir yola başvurulduğunu açıkladı

Kremlin, ekonomideki durumla ilgili bilgilerin neden gizli tutulduğunu açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’nın ihracat ve ithalat verileriyle birlikte ekonomide stratejik olarak görülen sektörlerde istatistiklerini Batı’nın Rusya’ya karşı yürüttüğü “hibrit savaş” nedeniyle açıklanmadığını bildirdi.

Financial Times’a demeç veren Peskov, Rusya’nın ekonomi politikasının geliştirilmesine dahil olanların ihtiyaç duydukları tüm verilere erişebildiğini vurgularken, öte yandan bazı bilgilerin Batı’nın Rusya’ya karşı hibrit savaşı nedeniyle açıklanmadığını söyledi.

“Rusya’ya karşı hibrit bir savaş ve dolayısıyla ekonomik bir savaş var” diyen Peskov, ülkesinin dolayısıyla bu koşullar altında ekonomiyi ilgilendiren verileri gizli tutmasının doğal olduğunu, bununla birlikte bilmesi gereken yetkililerin Rusya’nın ekonomisinde ne olup bittiğini içeren istatistiklere sahip olabileceğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in üst düzey yetkililerden ekonominin durumu hakkında düzenli olarak raporlar aldığını belirtirken, devlet başkanının çarpıtılmış bilgi aldığına dair iddiaların doğru olmadığını, Putin’in neredeyse her hafta ekonomi konulu bakanlar kurulu toplantısı düzenlediğini bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, temmuz ayında kurumsal mali raporların ayrıntılarının yanı sıra finansal piyasayı düzenlemek için alınan önlemler dahilinde bankacılık sektörü ve ülkenin altın ve döviz rezervleri hakkındaki bilgileri gizleyen yasayı imzalamıştı.

Rusya, aynı zamanda ithalat ve ihracat verilerini içeren Federal Gümrük Servisi (FTS) verilerini de Batı yaptırımları ve spekülasyon nedeniyle gizleme kararı aldı. (GazatemRu)

Rusya'ya ekonomik yaptırımlar 6 ay daha uzatıldı

Zelenskiy: Rusya'nın olimpiyatlara katılması yasaklansın

Peskov: İttifak üyeleri arasında tedirginlik artıyor

Bu meslekler Rusları çok yoruyor

Rusya, CIA ve FBI’ın internet sitelerine yasakladı

Rus bankalarının 2023 kâr hedefi 1 trilyon ruble

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)