BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKrediyle hisse yatırımı rekor seviyeye ulaştı----

Krediyle hisse yatırımı rekor seviyeye ulaştı

Krediyle hisse yatırımı rekor seviyeye ulaştı
27 Nisan 2021 - 11:02 www.finansgundem.com

Mart ayında geçen seneye göre kredili hisse yatırımları, %72 oranında yükseliş göstererek rekor seviyeye erişti. Kredili hisse satın alma hızının %60'ın üzerine çıktığı süreçte S&P 500'ün ise düşüşe geçtiği biliniyor.

Hisse satın almak için kullanılan kredili işlemlerin büyüme hızı, daha önce piyasada zayıflık görülen dönemlerdeki seviyeye ulaştı. Bank of America Stratejisti Stephen Suttmeier, paylaştığı bir araştırma notunda “S&P 500, kredili işlemlerdeki yıllık değişim oranının yüzde 60’ın üzerine çıkmasıyla zorlanabilir. Bu daha önce onlarca kez yaşanmış bir durum” dedi.

Bloomberg'teki habere göre; Finansal Sektör Düzenleme Kurumu tarafından derlenen verilere göre, kredili işlemlerle gerçekleştirilen hisse alımları Mart ayında 823 milyon dolar ile rekor seviyeye ulaşırken, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 72 yükseliş kaydetti.

Stratejistler ve analistler, teknik göstergeleri göz önüne alarak S&P 500 Endeksi’nde bir düzeltme ya da gerileme beklentisi içerisnde bulunuyorlardı.

Art arda 5 haftayı yükselişle kapatarak Ağustos ayından sonraki en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştiren S&P 500, geçen haftayı kayıpla kapatarak bu ralliyi durdurmuş oldu.

Leuthold Group Baş Yatırım Stratejisti Jim Paulsen, “S&P 500’de bu yıl yüzde 10-15 civarında bir düzeltme bekliyorum. Ne zaman olacağını bilmiyorum fakat 2021’in geri kalanındaki yüksek seviyelerden birinde yaşanabilir” demişti.

S&P 500 endeksi Mart sonundan bu yana kaydettiği yükselişle birlikte, teknik göstergelere göre aşırı alım bölgesine çıkmıştı. 14 günlük görece güç endeksi göstergesine göre, geçen haftalarda aşırı alım bölgesine geçen S&P500 şu an sınırda bulunuyor. Stokastik göstergeye göreyse S&P 500 Mart ayından bu yana aşırı alım bölgesinde.

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Bera Holding’deki şaibeli hisse satışından kim menfaat sağlıyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)