BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKreditör ülkeler Ukrayna'nın borç servisini askıya aldı----

Kreditör ülkeler Ukrayna'nın borç servisini askıya aldı

Kreditör ülkeler Ukrayna'nın borç servisini askıya aldı
20 Temmuz 2022 - 22:27 www.finansgundem.com

ABD'nin aralarında bulunduğu 6 kreditör ülke, Ukrayna'nın borç servisini 2023 sonuna kadar askıya almayı kararlaştırdı

Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, İngiltere ve ABD'den oluşan Ukrayna'nın Kreditörleri Grubu, ülkenin borç servisinin 2023 sonuna kadar askıya alınmasını kararlaştırdı.

Rusya'nın başlattığı savaşa karşı Ukrayna'ya yönelik desteğin vurgulandığı açıklamada, Ukrayna'nın tahvil sahiplerine olan borç ödemesinin 1 Ağustos itibarıyla ertelenmesi ve ödeme vadelerinin uzatılması talebinde bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada, tahvil sahiplerinin Ukrayna'nın talebini onaylamasının Ukrayna hükümeti ve halkı için önemli bir destek olacağı belirtilerek, Ukrayna'nın borç servisinin 2023 sonuna kadar koordineli bir şekilde askıya alınmasının sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Borç servisini askıya alma girişiminin kreditör ülkelerin yasalarına uygun olarak bir yıl daha uzatılabileceği belirtilen açıklamada, diğer tüm kreditör ülkelere de Ukrayna'nın borç servisini askıya alma konusunda hızlı bir şekilde anlaşmaya varma çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın desteğiyle durumun yakından koordine edilmeye ve değerlendirilmeye devam edileceği vurgulandı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, kreditör ülkelerin Ukrayna'nın borç servisini askıya alma girişimini memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Diğer tüm ikili resmi ve özel kreditörlere bu girişime katılma çağrısını yineleyen Yellen, Rusya'nın "sebepsiz ve acımasız savaşına" karşı kendini savunan Ukrayna'ya yardım edilmesi gerektiğini kaydetti.

Ukrayna tahvil ödemelerinde 2 yıl erteleme istiyor

 

AB'den Ukrayna'ya ek 500 milyon euroluk askeri yardım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)