BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredilerde yavaşlama öngörülüyor----

Kredilerde yavaşlama öngörülüyor

Kredilerde yavaşlama öngörülüyor
17 Şubat 2014 - 07:51 www.finansgundem.com

Türkiye'nin önde gelen bankalarının üst düzey yöneticilerine göre bireysel krediler yavaşlayacak, tasarruf ürünlerinde rekabet artacak

Tüketici kredileri ve kredi kartlarına getirilen sınırlamalar nedeniyle bu yıl tasarruf ürünlerinde rekabet kızışacak. Akşam'ın haberine göre, paranın patronlarına 2014 yılı Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörüne ilişkin beklentilerini sorduk. Tüketici kredilerine yönelik getirilen kısıtlamaların büyüme hızını da yavaşlatacağını tahmin eden bankacılar, tasarruf oranın yükseltilmesine dönük projeleri destekliyor.. KOBİ ve ticari kredilerin yanı sıra tasarruf ürünlerinde rekabetin yoğunlaşmasını bekliyor. Banka genel müdürleri 2014 yılında  sektör aktiflerinin yüzde15'ler, mevduatın yüzde 16-18'ler seviyesinde büyüyeceğini öngörüyor. Türk bankacılık sektörü kredilerinde ise yüzde 18'ler civarında bir büyüme bekleniyor. 

TASARRUF PROJELERİ ÇOK ÖNEMLİ
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil:Tüketici kredilerinde bu yıl yavaşlama bekleniyor. Ekonomi yönetimimizin ve bankalarımızın, tasarruf oranının daha da yükseltilmesine dönük hayata geçirdiği önemli projeler bulunuyor. 2014'te de bu yöndeki çalışmalara hız kesmeden ülke olarak devam etmemiz gerekiyor.

CARİ AÇIK BU YILDA EN BÜYÜK RİSK
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: Türkiye'nin yüksek cari açığı 2014 yılında en önemli risk faktörü. Cari açıktaki kırılganlığın azaltılması için yapılan yasal düzenlemelerin yanında tasarruf oranlarının artırılması ve özellikle tüketici kredilerinde büyümenin kontrol altına alınması gibi tedbirler de bankacılık sektörünün performansını etkileyecek.

KREDİLER YÜZDE 15 MEVDUAT YÜZDE 13 BÜYÜYECEK
YAPI Kredi CEO'su Faik Açıkalın: Türkiye hala güçlü dinamiklere sahip bir ülke. Bu arada Türk bankacılık sektörünün 2014 yılında kredilerde yüzde 15-17 civarında, mevduatta ise yaklaşık yüzde 13'lük büyüme yakalayacağını tahmin ediyoruz. 2014'te marjların 2013'e göre bir miktar gerileme ve aktif kalitesinde bir miktar kötüleşebilir.

KARLILIK BANKALARI ZORLAYACAK
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş: Son dönemde uygulamaya alınan regülasyonlar ve faizlerdeki yükselişin bankaların tahvil portföyünü olumsuz etkilemesi ve net faiz marjlarında son yıllardaki aşağı yönlü trendin devam etmesi bankaların kar baskısını artan bir oranda hissedeceğine işaret ediyor.

KÜRESEL EKONOMİ TEML RİSK ALANI
Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu: 2014'te risklerin kaynağı küresel ekonomi olacak. Türkiye ekonomisi ve Türk bankacılık sektörü için en önemli risk kaynağının da küresel ekonomideki faiz gelişmeleri ve bu gelişmelerin sermaye akımlarını yavaşlatması ihtimali olduğunu söyleyebiliriz.

BÜYÜME BU YIL HIZ KESECEK
TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici: 2014 yılında büyümenin bir miktar hız keserek yüzde 3'ler civarında gerçekleşmesini bekliyorum.  Bu kapsamda enflasyonun 2014 sonunda yüzde 6.5 civarında gerçekleşeceğini düşünüyorum. 

İŞSİZLİLİK YÜKSELİRSE BATIK KREDİ ARTAR
HSBC Türkiye Genel Müdürü Martin Spurling: Bu yıl likidite de biraz sıkılaşma, küresel risk iştahında da bozulma olabilir. Daha yavaş bir GSYİH büyümesi ya da işsizlik oranının artması Türk bankaları için risk. Çünkü bu faktörler kârlılık üzerinde ek baskılar yaratarak beklenenden  fazla kredi kayıplarına yol açabilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)