BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKrediden kredi yarattı----

Krediden kredi yarattı

Krediden kredi yarattı
21 Mart 2014 - 04:36 www.finansgundem.com

Bilançosundaki KOBİ kredilerini teminat göstererek varlık teminatlı menkul kıymet ihracı yapan Şekerbank 1 milyar 138 milyon TL kaynak sağladı

Esnaf ve mikro işletmelere daha fazla kaynak aktarmak amacıyla, bilançosundaki KOBİ kredilerini teminat göstererek Eylül 2011’de ilk varlık teminatlı menkul kıymet ihracını gerçekleştiren Şekerbank, bu yolla bugüne kadar 1 milyar 138 milyon TL’lik kaynak sağladı.

Hülya Güler'in Hürriyet'teki haberinde, Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Halit Yıldız, bankanın verdiği esnaf ve KOBİ kredilerinden oluşan havuzu teminat göstererek yaptıkları ihraçlarda, vadenin 5 yıla kadar uzadığını belirterek, “Biz de bu uzayan vadeyi, esnaf ve mikro işletmelere verdiğimiz kredilere yansıtıyoruz. Böylece uluslararası yatırımcıların ilgi gösterdiği bu ihraçlar sonucunda elde ettiğimiz kaynağı, 5 yıla varan vadelerle Anadolu’daki esnafımıza kullandırıyoruz” dedi.

ESNAF MÜŞTERİSİ ARTTI

Türkiye’de bu yolla borçlanmayı ilk gerçekleştiren kuruluşlardan biri olduklarını söyleyen Yıldız, şu anda Şekerbank’ın esnaf ve mikro işletmeler kredi büyüklüğünün 3.2 milyar TL’ye ulaştığını belirtti. Bu kredi büyüklüğünü de yine ihraca konu olan kredi havuzuna dahil ettiklerini kaydeden Yıldız, şöyle konuştu: “Bankacılık sektöründe son yıllarda artan alternatif kaynak arayışı kapsamında, varlık teminatlı menkul kıymet ihracı modeli önemli enstrüman oldu. Biz de bu modelle havuzda biriken kredileri teminat olarak göstermeye devam edeceğiz. Böylece uluslararası finans kuruluşlarıyla Anadolu’nun KOBİ’leri arasında sürdürülebilir bir finansman köprüsü kuruyoruz.” Son 4 yılda esnaf ve işletme müşteri adedi yüzde 48 artarken aynı dönemde Şekerbank’ın bu segmentlerdeki müşteri sayısının yüzde 91 arttığını belirten Yıldız, toplam esnaf ve mikro işletme kredilerinde yüzde 35 büyüme sağlanırken, bu oranın Şekerbank’ta yüzde 42 olduğunu belirtti.

ÜRETEN KART

Şekerbank, esnaf ve mikro işletmelere yönelik olarak 1.5 yılda geliştirdiği yeni ürünü ile, kredi kartı ve banka kartını ‘Üreten Kart’ ismiyle tek bir kartta birleştirdi. Halit Yıldız, kartın özelliklerini şöyle anlattı: “Esnaf şubeye gitmeyi tercih etmiyor. Harcamalarını yaparken aynı zamanda şubeye gitmeden ATM’den kredi başvurusu yapıp, kredi tutarını da ATM’den çekebilmelerini sağladık.  Esnaf ATM’den hesabına para yatırabiliyor ve aynı gün içinde tek defada 5 bin TL’ye kadar para çekebiliyor.” 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)