BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık‘Kredi tatili’ gelenekselleşsin önerisi----

‘Kredi tatili’ gelenekselleşsin önerisi

‘Kredi tatili’ gelenekselleşsin önerisi
29 Kasım 2021 - 09:41 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde sağlanan desteklerden biri olan kredi ötelenmesi işlemenin kalıcı hale getirilmesi isteniyor


Merkez Bankası, nüfus için “kredi tatili” fırsatını kalıcı hale getirmeyi teklif etti. Rusya Merkez Bankası Tüketici Haklarının Korunması Servisi Başkanı Mikhail Mamuta, pandemide geçici olarak Rus vatandaşlarına sunulan “kredi tatili” imkanını kalıcı bir fırsata dönüştürmeyi teklif ettiklerini söyledi.
Kredilerdeki ödemelerin ertelenmesini öngören kredi tatillerini geçtiğimiz yıl pandeminin en kritik döneminde nüfusa sunduklarını hatırlatan Mamuta, “Kredi tatilleri mekanizmasının tüketici kredileri üzerinde genişletilmesi ve kalıcı olması çok faydalı olacaktır. Bu imkan borçlu bireylere garantili bir dinlenme fırsatı sağlayacaktır. Bankalar vadesi geçmiş kredi ödemelerinde borçlunun maddi durumuna bakmadan insafsızca davranabiliyor. Kredi verenler ne yazık ki, borçlu için zor bir anda hakim durumdan yararlanmaya başlıyorlar” diye konuştu.

GEÇEN YIL BAŞLAMIŞTI

Mamuta, Merkez Bankası’nın düşündüğü böyle bir girişim için yasal desteğin büyük olacağını kaydederken, kendilerini zor bir yaşam durumunda bulan ipotek borçlularının ödemeleri erteleme veya azaltma hakkına zaten sahip olduklarını, Merkez Bankası’nın şimdi bu rahatlığı tüketici kredilerinde de sunmayı planladığını sözlerine ekledi.

Rusya’da hem ipotek hem de tüketici kredilerine uygulanan ve kredi ödemelerinde ertelemeyi sağlayan geçici kredi tatil mekanizması, Nisan 2020’deki genel karantina başlangıcında Merkez Bankası tarafından piyasalara sunulmuştu.

Yapılandırılan kredi ödemelerinde sıkıntı

 

Yapılandırmada ikinci taksitin son günü

 

Hakan Ateş'ten turizm kredilerinde 'ekspertiz' şikayeti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)