BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi müşterisine uydu takibi----

Kredi müşterisine uydu takibi

Kredi müşterisine uydu takibi
27 Ağustos 2020 - 12:41 www.finansgundem.com

Hindistanlı Icici Bank, kredi başvurusunda bulunan çiftçilerin durumunu değerlendirmek için uydu görüntülerini kullanmaya başladı.

Banka, kredi kararlarını alırken demografik ve finansal belirteçlerin yanı sıra arazi, sulama ve mahsul modelleriyle ilgili bir dizi parametreyi ölçmek için uydu verilerinden faydalanıyor. Icici, son birkaç aydır teknolojiyi Maharashtra, Madhya Pradesh ve Gujarat'taki 500'den fazla köyde denerken, girişimi ülke genelinde 63 binden fazla köye yaymayı planlıyor.

Icici Bank İcra Yöneticisi Anup Bagchi konu hakkındaki görüşlerini “Daha önce, çiftçilerin gelecekteki gelirlerini tahmin etmek adına arazi konumu, sulama seviyeleri ve ürün kalitesi modellerine ilişkin bir dizi parametreyi manuel olarak değerlendirmek için uzak yerleri ziyaret etmek gerekiyordu. Artık uydudan alınan görüntüler, geniş alanlardaki birçok bilgiyi temassız ve son derece güvenilir bir şekilde izleme konusunda bize önemli avantajlar sunuyor. Bu veriler demografik ve finansal detaylarla birleştiğinde çiftçilerin arazi varlığı hakkında güçlü bilgiler sağlıyor.” ifadelerini kullanıyor.

Banka çalışma doğrultusunda, uzay teknolojisi ve hava durumu alanlarında uzmanlaşmış çeşitli şirketlerle ortaklık kurdu. Projede uydu görüntülerini analiz etmek için çok sayıda algoritmadan faydalanılıyor.

TCMB repo ihalesiyle piyasaya 10 milyar lira verdi

Euro Bölgesi'nde şirket kredileri yüzde 7 arttı

BBVA'dan POS cihazlarını tarihe karıştıracak teknoloji

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)