BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi kartlarında gidecek yer kalmadı----

Kredi kartlarında gidecek yer kalmadı

Kredi kartlarında gidecek yer kalmadı
09 Haziran 2016 - 12:04 www.finansgundem.com

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, negatif nitelikli bireysel kredi ve kredi kartı verilerini değerlendirdi

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, kredi kartı limitlerinin dolması ya da nakit kullanıma kapanması nedeniyle, kart sahiplerinin borçlarını çevirebilmek için bireysel kredilere yüklenmek zorunda kaldığı uyarısında bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) Nisan dönemi, negatif nitelikli bireysel kredi ve kredi kartı verilerini değerlendiren Deniz, 'Kredi kartında gidecek yer kalmadı, tüketici nakit krediye yöneldi' dedi ve ekledi:'TBB Nisan verilerine göre bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düşenlerin sayısında yüzde on artış, bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe düşenlerin sayısında yüzde sekiz azalma var.

Bireysel kredi kullananlarının hemen hemen tamamı, aynı zamanda bireysel kredi kartı kullanıcısıdır. Bu nedenle bireysel kredi borcunu ödemeyenlerin sayısındaki artış nedeniyle, kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısında azalmayı olumlu olarak değerlendirmek olanağı yoktur. Bu veri tüketicilerin kredi kartlarının limitlerini doldurdukları, kart borcunun bir takvim yılı içinde birkaç kez ödenmemiş olması nedeniyle nakit çekimi ve alışveriş işlemlerine kapatılan kartların borçlarının ödenmesi ve yaşamsal gereksinimlerini karşılamak için bankalardan nakit bireysel kredi kullanımına yöneldikleri ve maalesef kredi borçlarının da ödenemediğini ortaya koyuyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)