BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKredi kartıyla günde 38 bin lira kazanan tefeci yakalandı----

Kredi kartıyla günde 38 bin lira kazanan tefeci yakalandı

Kredi kartıyla günde 38 bin lira kazanan tefeci yakalandı
07 Ekim 2020 - 02:56 www.finansgundem.com

Kahramanmaraş'ta kredi kartından alışveriş yapıyormuş gibi gösterip işlem başına yüzde 5 komisyon alarak tefecilik yapan A.E.'ye (52) polis operasyon düzenledi. A.E.'nin tefecilikten günlük 38 bin lira kazandığı tespit edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tefecilere yönelik yaptığı çalışmada İsmetpaşa Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi'nde bir iş yerinin pos cihazı ve mail order (sanal pos) ile tefecilik yapıldığını belirledi. İş yerine operasyon düzenleyen ekipler, yaptıkları aramada 20 kredi kartı, pos silipleri ile mail order işlemlerinin yapıldığı dizüstü bilgisayar ele geçirdi. Tefecilikte kullanılan pos cihazı ise iş yerinin asma katındaki merdiven altında, tefecilikten elde edilen 38 bin 150 lira da çekmecenin altındaki kumbara ile yazıcı içerisinde bulundu.

YÜZDE 5 KOMİSYON

Operasyonda iş yeri sahibi A.E. ekiplerce gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Yapılan ilk incelemede A.E.'nin kredi kartını alışveriş yapıyormuş gibi pos cihazından ya da mail orderdan geçirerek kart sahibine para verdiği ve paranın da yüzde 5'ini komisyon olarak aldığı tespit edildi. A.E.'nin bu yöntemle günlük kazancının 38 bin lira olduğu belirlendi.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaya Can07 Ekim 2020 18:20

    Tüm bu ahlaksız ilişkilerin içindede her ne hikmetse hep islam dininde olan,müslümanlar var,bu tesadüfmü acaba? Siz yaratılanı severiz,yaratandan ötürü derken,sadece malatyada kitap dağıttıkları için(zirve yayınevi)önünde insanların boğazlarını keserseniz,kızmayın ama Dünyada kimseyi inandıramazsınız,çünkü sözleriniz ile işleriniz örtüşmüyor,sadece ahmak olanları kandırıyorsunuz,fakat Allah'ı asla kandıramazsınız,zira islamda sevgi ve hoşgörü kesinlikle yok,ama sözlerinde daima yer alıyor!

  • düzeni üzen07 Ekim 2020 15:56

    bankalar factoringler daha fazla alıyo nasıl olacak

  • Vatandas07 Ekim 2020 10:44

    Memlekimizde inanilmaz bir ahlak cöküntüsü var.Hak,hukuk,saygi sadece sözde gecerli.Avantadan gecinmek calmak,hertürlü hirsizlik almis basini gitmis..istedigin kadar kanun cikar,dinini ,Allahini haram helali,güzel ahlaki ögrenmeyen insan herseyi yapar.

  • Bilge Kagan07 Ekim 2020 10:13

    Hukuk devleti bitmis, heryer gercek suclu ve suc dolu polis nelerle ugrasiyor. Tefecilik diye bir suc yoktur hukuk sisteminde. Banka, pos iliskisini amaca aykiri kullanim nedeniyle iptal eder, konu kapanir. Hukuk ve masal birbirine karismis...