BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi kartını ödemek artık daha kolay----

Kredi kartını ödemek artık daha kolay

Kredi kartını ödemek artık daha kolay
04 Eylül 2016 - 09:40 www.finansgundem.com

E-Devlet Kapısı üzerinden kredi kartı, havale, mobil ödeme gibi yöntemlerle tahsilatın yapılabileceği altyapı sistemi 18 ay içinde kurulacak.

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulmasına imkan sağlayan e-Devlet Kapısı üzerinden kredi kartı, havale, mobil ödeme gibi yöntemlerle tahsilatın yapılabileceği altyapı sistemi kurulacak. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre vatandaş ve şirketlerin, kamu hizmetlerine ilişkin her türlü ödemelerini e-Devlet kapısı aracılığıyla yapabilecekleri sistem 18 ay içinde geliştirilecek. Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarının e-Devlet hizmetleri kullanıcı odaklı ve kesintisiz olacak.

YÜKSEK GÜVENLİKLİ
Mobil cihazlar da dahil olmak üzere güncel teknolojinin gerektirdiği mümkün olan bütün elektronik erişim ortamlarından ulaşılabilecek hizmetler, zaman ve maliyet tasarrufuyla siber güvenliğin sağlanması gibi özelliklere sahip olacak. Kamu kurum ve kuruluşları sundukları veya sunacakları e-Devlet hizmetlerinden kullanıcıların yararlanabilmesi amacıyla gerekli kimlik doğrulama işlemini, en geç 12 ay içinde sadece e-Devlet Kapısı üzerinden yapacak. Star'daki habere göre, ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları kendi sistemleri üzerinden sundukları, geniş kitlelere hitap eden ve olgunluk seviyesi yüksek e-Devlet hizmetlerini, en geç 24 ay içinde e-Devlet Kapısı üzerinden sunacak. Sistem üzerinden sağlanan kamu hizmetlerinin engelli kişiler tarafından da erişilebilir olması için gerekli çalışmalar yapılacak.

E-Devlet proje ve uygulamalarının mali ve fiziki gerçekleşmeleri, performansı, riskleriyle ihtiyaçlarını zamanında tespit etmek ve gerekli tedbirleri almak amacıyla bakanlık tarafından izleme faaliyetleri yürütülecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)