BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKredi kartı kullanımındaki en büyük hata----

Kredi kartı kullanımındaki en büyük hata

Kredi kartı kullanımındaki en büyük hata
06 Ekim 2022 - 15:20 www.finansgundem.com

Yapılan son bir araştırmaya göre, Amerikalı kredi kartı kullanıcılarının yarısına yakını düşük miktarda borç devretmenin kredi puanı için yararlı olacağını zannediyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kredi kartları finansal hayatımızda önemli bir yer tutuyor. Ancak birçok kullanıcı halen bu kartlar konusunda bazı temel bilgilere sahip değil. CNBC’nin haberine göre, kredi kartlarına ilişkin en büyük yanılgılardan birisi de aydan aya devreden borçlarla alakalı.

NerdWallet’ın yakın tarihli bir araştırmasına göre, Amerikalıların %46’sının kredi kartlarında küçük bir miktar bakiye bırakmalarının aydan aya ödenen borçlara göre kredi puanı açısından daha avantajlı olduğunu sanıyor.

Bu oldukça pahalıya mal olabilecek bir hata. Zira herhangi bir miktarda borcun aydan aya devam etmesi kullanıcılara faiz masrafı olarak geri dönüyor. Faiz miktarı ise bir sonraki ekstre döneminden ne kadar borç devrettiğinize göre değil günlük ortalama bakiyenize göre hesaplanıyor. Borçları aydan aya taşımak kredi puanınızı da olumsuz etkiliyor.

TransUnion’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Kredi Kartı İşletmesinin Başkanı Paul Siegfried, “Finansal açıdan avantaj sağlamanın yolu elinizden geldiğince para ödemeye çalışmaktır" ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, kredi uzmanları borçlulara genellikle yüksek bakiyelerin kredi puanınız üzerindeki etkisini sınırlamak için devreden borçların mevcut kredilerinin %30'unun altında tutulmasını öneriyor.

Yine de Bankrate’in konuyla ilgili raporuna göre, kredi kartı sahiplerinin neredeyse yarısı kredi kartı borçlarını aydan aya devrediyor. Söz konusu kartlarda faiz ücretleri de daha pahalı hale geliyor.

ABD’de kredi kartı Faiz oranları şu anda %18'in üzerinde ve ABD Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele kapsamında faiz oranlarını yükseltmesiyle gelecek yılın başlarında bu oranlar %20'ye ulaşacak.

WalletHub tarafından yapılan ayrı bir analize göre, şu ana kadarki faiz artışları göz önünde bulundurulduğunda söz konusu kredi kartı kullanıcıları 2022'de 20,9 milyar dolar daha fazla kredi kartı borcu ödeyecekler.

Kartlı toplam ödeme tutarı yıllık %125 arttı

 

Türkiye MIR kartları için yeni ödeme sistemi hazırlıyor

 

Yeni Zelanda'da kredi kartı harcamaları 41 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • berrin sadıkoğlu07 Ekim 2022 09:06

    kredi kartı kullanımındaki en büyük hata diye ön sıralarda haber yapıyorsunuz  merakla ve beklenti ile habere girince Amerikalıların haberi çıkıyor, şu an bu kadar harika bir ekonomi varken  pes diyorum, kendi ülkemizle ilgili haberlere ağırlık verin ltfen okuru yanıltmayın    :(