BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriKredi kartı hırsızlarını tuzağa düşüren sistem----

Kredi kartı hırsızlarını tuzağa düşüren sistem

Kredi kartı hırsızlarını tuzağa düşüren sistem
30 Mart 2021 - 09:54 www.finansgundem.com

Hackerlar pandemi sürecinde dijitalleşen hayatın bir parçası oldu. Özellikle banka bilgilerini çalmaya yönelik girişimler arttı. Rusya’da ise dolandırıcılar, dolandırıcıları dolandırmaya başladı

Ülkeler arası dijital savaşa kadar dönüşen hacker saldırılarının en önemli amacı bilgi hırsızlığı. Çalınan bilgilerin en kısa sürede paraya çevireceği alanlar ise banka hesap bilgileri. Rus ve Kuzey Koreli hackerlar bu alanda önemli yol almış durumda. Rusya’da bu işin ticareti bile başladı. Rusya’daki internet sitelerinde, banka müşterilerinin kredi kartı bilgilerini satmayı teklif eden yaklaşık elli internet sitesi ortaya çıktı. Sözde 50 dolar ücretle kredi kartı sahiplerini dolandırmak için kullanılan bilgileri satan sitelerin yine dolandırıcılar için kurulduğu ortaya çıktı.

Bilgi güvenliği şirketi Positive Technologies Güvenlik Uzmanı Vadim Solovyev, genellikle bu tür sitelerin Banka müşterilerinin kredi kartlarından para çalan dolandırıcılar için olduğunu, fakat uzmanlar tarafından takip edilen bu eylemlerde sözde kart bilgilerini satın alan hırsızların kendilerinin dolandırıldığını fark ettiklerini ortaya çıkarttı.

İnfosecurity a Softline Company Bilgi Güvenliği Şirketi Uzmanı Aleksandr Vurasko’ya göre, Rusya’da internet arama motorlarında parayla kredi kartı bilgileri teklif eden ayda yaklaşık on adet internet sitesi açıldığını, fakat son günlerde gözlemlenen benzer internet sitelerindeki beklenmedik artışla birilerinin kart bilgileri hırsızları üzerinden para kazanmaya çalıştığını fark ettiklerini ifade etti.

Kredi kartlarını yok edecek milyar dolarlık plan

 

Yeni kredi kartı sayısı yarı yarıya düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)