BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKredi faizlerinde artış bekleniyor----

Kredi faizlerinde artış bekleniyor

Kredi faizlerinde artış bekleniyor
24 Mart 2021 - 16:13 www.finansgundem.com

Merkez Bankası’nın faiz artırım kararı sonrası bankaların da kredi faiz oranlarını kademeli olarak yukarı çekmesi bekleniyor

Rusya Merkez Bankası, Aralık 2018’den bu yana ilk defa politika faiz oranını artırarak yüzde 4,5'e yükseltti. Yıl sonuna kadar Merkez Bankası tarafından faiz oranlarının yüzde 5 – 5.25’e yükseltileceğini belirten uzmanlar, Faiz artırımının Nisan ayında gerçekleşeceğini öngörüyor.

Analistlere göre bu artışa bağlı olarak bankaların kredi faiz oranları yıl sonuna kadar yüzde 0,75 ila yüzde 1 oranında artacak.

Negatif enflasyon senaryosunun gerçekleşmesi durumunda ise Merkez Bankası’nın faiz oranlarını yüzde 6 ‘ya kadar da yükseltebileceğini tahmin eden uzmanlar, bankaların bireysel mevduatlardaki faiz oranlarını daha az ve yavaş bir şekilde artıracaklarını düşünüyor.

KONUT KREDİ FAİZİ YÜZDE 7.23

Merkez Bankası’na göre, ocak ayında Rusya’da ortalama konut kredisi faiz oranı yıllık yüzde 7,23 olarak gözlemlendi. Aynı zamanda Rusya’da bir yıl süreli kredilerin faiz oranları ortalama yüzde 13,51 iken bir yıldan uzun bir süreye sahip kredilerin faiz oranları ise yüzde 10,63 olarak kaydedildi.

BANKNOTLAR DEĞİŞTİRİLİYOR

Bu arada, Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Mikhail Alekseyev, ülkedeki nakit dolaşımıyla ilgili çevrimiçi düzenlenen basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, üzerlerinde farklı şehirlerin bulunacağı yeni Rus rublesi banknotları üretileceğini açıkladı.

Alekseyev revizyon kararının, banknotlarda sadece beş bölgenin şehirlerinin temsil edilmesinden ve Kuzey Kafkasya, Volga ve Ural bölgesi şehirlerinin olmamasından dolayı verildiğini ekledi.

Çavuşoğlu: S400 işinin bittiğini bir kere daha söyledik

AB ve ABD safları sıklaştırıyor

Tahvil getirisi piyasaların geleceğini belirleyecek

İngiltere için en büyük tehdit: Rusya

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)