BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Kredi büyümesi abartıldı'----

'Kredi büyümesi abartıldı'

'Kredi büyümesi abartıldı'
29 Mart 2013 - 18:15 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu

Garanti Bankası  Genel Müdürü Ergun Özen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde CNBC- e'nin konuğu oldu.
Özen, Standard and Poor's'un not artışını "S&P'den çok Moody's'den bir not artışı bekliyorduk. Kredi derecelendirme kuruluşları önemli. Bankaların daha uzun vadeli kaynaklar bulmasını sağlıyor. Bu da özel sektöre yansıyor. Yaz aylarında Moody's'den de not artışı bekliyorum" sözleriyle değerlendirdi.
Moody's'den gelecek bir not artışının S&P'nin artışına göre daha önemli olduğunu çünkü Moody's artışının Türkiye'ye ikinci "yatırım yapılabilir" notunu getireceiğini belirten Özen, "S&P'de hala 'yatırım yapılabilir'in bir not altındayız' dedi."
'KREDİ BÜYÜMESİ AŞAĞI GELEBİLİR'
Yüzde 15'lik kredi büyüme sınırı konusunun "biraz abartıldığını" söyleyen Özen, "Şu anda rahatsız olacak bir durum yok çünkü son bir aydır baktığınız zaman Türk ekonomisinden dışarıya bir sermaye çıkışı var. Dolayısıyla Merkez Bankası'nı çok rahatsız etmez kredi büyümesi, çünkü bu sermaye çıkışı kalıcıysa, bir trend olarak devam edecekse, zaten kredi büyümesi de aşağı gelecektir" değerlendirmesinde bulundu.
Özen, Garanti Bankası olarak kredilerle ilgili herhangi bir karar almadan önce trendi görmeleri gerektiğini ekledi ve "İyi bir sermaye girişi vardı ama şimdi de çıkış var" dedi.
'2013'TE YÜZDE 4-5 BÜYÜME BEKLİYORUM'
2013 yılı büyüme tahmini sorulduğunda Özen, "Biraz erken oldu sermaye çıkışları o yüzden için yüzde 4-5 olarak büyüme beklentimi söyleyebilirim" dedi.
Özen Pazartesi açıklanacak 2012 büyüme rakamlarını ise yüzde 2,5 olarak tahmin etti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)