BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKraliçe’nin Yunan bankacısı----

Kraliçe’nin Yunan bankacısı

Kraliçe’nin Yunan bankacısı
17 Eylül 2022 - 12:05 www.finansgundem.com

O sadece herhangi bir İngiliz bankacı değil, Kraliçe Elizabeth'in zengin portföyünü yöneten banka Coutts'ta yönetici.


FİNASGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Büyük Britanya Kraliyet Ailesi, külçe altından ve büyük şirketlerdeki hisselerden, gayrimenkul ve İngiliz sterlini cinsinden milyarlarca mevduata kadar her şeyi içeren servetiyle dünyanın en zengin ailelerinden biri. 440 Strand Street'te, koyu renk kuyruklu ve beyaz eldivenli hamallar, finansal işlemlerini yürütmek için gelen ünlüler de dahil olmak üzere işadamlarını ve uluslararası müşterileri karşılıyor. Bu yüzden Coutts herhangi bir İngiliz bankası değil. Bir milyon İngiliz sterlini veya daha fazla sermayesi olan müşterileri kabul ettiği için İngiliz yüksek sosyetesinin geleneksel ve tarihi bankası.

Konuyu bilenler, "Elinizde bir Coutts çek defterine sahip olmak başlı başına bir kredidir" yorumunda bulunuyor. "Kraliçe'nin Bankası" olarak da biliniyor.

Elena Mavrogonatou ise dört yıl boyunca yöneticilerinden biriydi. Yıllarca Kraliçe Elizabeth ile görüşme ve sohbet fırsatı bulan Mavrogonatou, “Bankaya gelişi, personelin sıraya gireceğinin sinyalini verdi. Unvanına ve katı protokole rağmen son derece kibar, güler yüzlü ve tatlıydı. Kraliçe sadece ülkesi için değil, tüm dünya için güç ve istikrarın sembolü olmuştur" diyor.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, jet sosyeteye finansal danışmanlık yapan Elena Mavrogonatou, Atina'da doğdu, ASOEE'de Ekonomi okudu ve yüksek lisans eğitimi için New York'a taşındı ve kariyerine Morgan Stanley'de başladı. New York, İsviçre ve Londra'nın başlıca uluslararası bankacılık merkezlerinde çalıştıktan sonra, uluslararası müşteriler için özel bankacılık felsefesiyle kapsamlı bir şekilde tanıştı. Coutts'un genel merkezinde çalışırken Merrill Lynch ve Barclays gibi büyük bankalarda yöneticilik yaptı.

Bankanın müşteri sırrına önem verdiği için uzun vadeli ilişkilerin kurulmasında başarılı olduğunu ve nesilden nesile devam ettiğini belirten Elena Mavrogonatou, "Coutts, hayırseverlik, sanat ve moda alanındaki önemli faaliyetleri destekliyor, bu nedenle farklı alanlardan ilginç kişiliklerle etkileşim kurma fırsatı var" diyor.

Kraliçe Elizabeth'in cenazesi için Türkiye'den 13 ton çiçek

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine Bakan Çavuşoğlu katılacak

Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine üç ülke davet edilmedi

Beyaz Saray, Trump'ın Kraliçe Elizabeth'in cenazesine davet edilmediğini doğruladı

Kraliçe Elizabeth ölünce monarşi dağılacak mı?

Kraliçe Elizabeth'in ölümü cumhuriyet tartışmalarını canlandırdı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)