BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKraliçe'nin cenaze töreni için üst düzey güvenlik önlemi----

Kraliçe'nin cenaze töreni için üst düzey güvenlik önlemi

Kraliçe'nin cenaze töreni için üst düzey güvenlik önlemi
18 Eylül 2022 - 16:46 www.finansgundem.com

500'den fazla liderin ve üst düzey yetkilinin katılacağı İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in Londra'daki cenaze töreni için, İngiliz polisi olağanüstü güvenlik önlemi alıyor

İngiltere'nin başkenti Londra yarın tarihi bir gün yaşayacak. Kraliçe 2. Elizabeth için, onlarca yabancı devlet liderinin de katılımıyla cenaze töreni düzenlenecek. 

Kraliyet ailesi üyelerinin yanı sıra çok sayıda devlet liderinin katılacağı Westminster Abbey Kilisesi'ndeki cenaze töreni öncesi on binlerce polis memuru, başkent Londra'da görevlendirildi. Güvenlik güçlerinin vardiyaları uzatıldı, izin günleri iptal edildi.

Silahlı polisler, keskin nişancılar, arama köpekleri, CCTV güvenlik kameraları, atlar ve helikopterlerin yer alacağı şimdiye kadarki en büyük güvenlik operasyonlardan birinin sorumluluğunu ise Metropolitan Polis Teşkilatı üstleniyor.

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe'nin cenaze töreni hazırlıkları kapsamında, telefon kulübeleri ve çöp kutuları elle aranıyor, gerekli görüldüğü durumlarda kapatılıyor.

Yarın parlamentodaki Westminster Hall'den resmi cenaze töreninin yapılacağı Westminster Abbey Kilisesi'ne getirilecek Kraliçe'nin tabutunun arkasında başta oğlu İngiltere Kral 3. Charles olmak üzere diğer Kraliyet ailesi üyeleri yürüyecek.

Yaklaşık 2 bin kişinin yer alacağı kilisedeki resmi cenaze törenine katılacaklar arasında, ABD Başkanı Joe Biden, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki gibi çok sayıda üst düzey isim bulunuyor.

Öte yandan, Kraliçe Elizabeth'in yarınki cenaze törenine, Rusya, Belarus ve Myanmar davet edilmedi, İran'a ise büyükelçi düzeyinde davet gönderildi.

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenini, ülke ve dünya çapında milyonlarca kişi de canlı yayından izleyebilecek.

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 8 Eylül'de yaz tatilini geçirdiği İskoçya'nın Aberdeenshire bölgesindeki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybetmişti.

Kraliçe'nin cenaze töreni, yarın başkent Londra'daki Westminster Abbey Kilisesi'nde düzenlenecek.

Buradaki resmi törenin ardından Kraliçe'nin naaşı, İngiliz Kraliyet ailesinin daimi konutlarından biri olan Windsor Kalesi'ndeki St. George Şapeli'ne nakledilip defnedilecek.

Kraliçe Elizabeth'in ardından tüm gözler mirasta!

Tarifeli uçak isteğine bir tek onlar uydu

Türkiye’den İngiltere’ye Kraliçe Elizabeth için 1,3 milyon dal çiçek gitti

Kraliçe Elizabeth'in cenazesi için Türkiye'den 13 ton çiçek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)