BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKraliçe'den geleceğe mektup! 2085 yılında açılacak----

Kraliçe'den geleceğe mektup! 2085 yılında açılacak

Kraliçe'den geleceğe mektup! 2085 yılında açılacak
14 Eylül 2022 - 14:39 www.finansgundem.com

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth 1986 yılında Avustralya'yı ziyaret etmişti. Kraliçe'nin bu ziyarette Sidney Belediye Başkanı'na hitaben yazıp mühürlediği mektup ise özel olarak saklanıyor ve 2085 yılına kadar açılması yasak.

İngiltere’de perşembe günü hayatını kaybeden tahtın 70 yıllık hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth’in 1986 yılında Avustralya’nın Sidney kentinde yazdığı mektup, ölümünden sonra gündem oldu.

Kraliçe’nin Sidney’deki Kraliçe Victoria Binası’nın restorasyonunu kutlamak için mektubun 2085 yılına kadar açılmayacağı belirtildi. Şehrin kalbinde bulunan ve Sidney’in en ünlü yapılarından biri olan mektubun mühürlü olduğu ve binada bir kasa içerisinde saklandığı aktarıldı. Mektupta, belediye başkanı için talimatların yer aldığı da belirtildi.

“Avustralya, Sidney’in Doğru ve Saygıdeğer Lord Belediye Başkanına” hitabıyla başlayan gizli mektupla ilgili olarak Kraliçe’nin Belediye Başkanı’na “MS 2085 yılında sizin tarafınızdan seçilecek uygun bir günde, lütfen bu zarfı açıp Sidney vatandaşlarına mesajımı iletir misiniz?” dediği de ifade edildi.

‘BUGÜNE KADAR OKUNMADI’

Kraliçe’nin bu isteği kabul edilirken, mektupta ne yazdığı halen gizemini koruyor. İngiliz basını Kraliçe’nin mektupta muhtemelen Sidney sakinlerine tarihi binayı kurtardıkları için teşekkür ettiklerini yazdı. Bugüne kadar tüm belediye başkanlarının da Kraliçe’nin bu isteğini kabul ettiğine ve mektubu okumadıklarına dikkat çekti.

Kraliçe II. Elizabeth, hükümdarlığı süresince tam 16 kez Avustralya’ya ziyarette bulunmuştu.

21 Nisan 1926 yılında doğan ve 70 yıl tahtta oturan Kraliçe II. Elizabeth, aylarca süren sağlık sorunlarının ardından 8 Eylül Perşembe günü İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde hayatını kaybetmişti.

Erdoğan Kraliçe'nin cenazesine katılamayacak

 

Avustralya, Güney Pasifik liderlerini Kraliçe'nin cenazesine götürecek

 

Kraliçe'nin vefatını bilen ölüm listesi: Sırada kim var?

 

Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine üç ülke davet edilmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)