BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKraliçe ve ailesi şans eseri kurtuldu----

Kraliçe ve ailesi şans eseri kurtuldu

Kraliçe ve ailesi şans eseri kurtuldu
30 Aralık 2014 - 04:49 www.finansgundem.com

AirAsia uçağını arama çalışmaları sürüyor. Uçuş saatindeki değişiklikten haberi olmayan eski güzellik kraliçesi ve ailesi ölümden şan eseri kurtuldu

155 yolcu ve 7 kişilik mürettebat bulunduğu, Airbus A320-200 tipi QZ8501 sefer sayılı uçakla bağlantı, kalkışından yaklaşık 50 dakika sonra yerel saatle 06.18’de Cava Denizi üzerindeyken kesilmişti. Beş ülkeden 30 gemi ve 15 uçağın katıldığı Cava denizindeki arama kurtarma çalışmalarında dün bir ize rastlanmadı. 

Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla, günün ilk saatlerinde denizde tespit edilen nesnelerin AirAsia uçağına ait olmadığını söylerken “Ülkeler kusursuz çalışıyor. Fakat bizim ekipmanlarımız denizaltında arama yapabilecek teknik kabiliyete sahip değil. En kötü senaryoya hazırlanmak zorunda olduğumuzun farkındayız” dedi. Endonezya Arama ve Kurtarma Ajansı’nın başkanı Bambang Soelistyo ise uçağın denizin dibinde olabileceğini söyleyerek “Tahmini çarpma pozisyonu ve bize gelen koordinatlara dayanarak uçağın denizin dibinde olduğunu düşünüyoruz. Ancak emin değiliz. Eğer uçak denizin altındaysa yer tespiti yapmak gerçekten çok zor” dedi.



ALLAH'IN LÜTFU

Arama çalışmaları devam ederken, kaybolan yolcu uçağının kalkış saatinin 2 saat geriye alınması nedeniyle bazı yolcuların bilet almalarına rağmen uçağa binemediği ortaya çıktı. Yılbaşını Singapur’da geçirmek isteyen 2008 Miss Endonezya güzellik kraliçesi Anggi Mahesti ve 9 kişilik ailesi de bu yolcular arasındaydı. AirAsia Hava Yolları, uçağın kalkış saatinin 2 saat geriye alındığını 15-16 Aralık’ta yolculara telefon açarak, e-mail atarak bildirdi. Ancak aile bu değişiklikten haberdar olmadı. Bloomberg sitesine konuşan Mahesti, “Kocam şirketten gelen e-mail’i açmamış. Çağrıya da cevap vermemiş. Havaalanına gittiğimizde kalkış saatinin değiştiğini söylediler. Müşteri hizmetlerine şikayette bulunduk. Uçak bizi almadan havalandı. Daha sonra haberi aldığımızda bir havaalanı yetkilisi kocama bunun ailemize Allah'ın lütfu olduğunu söyledi” dedi.

‘Bizim uçaklarımız düşmez’ demişler

2001’de iki uçakla seferlerine başlayan, bugün 150’den fazla uçakla hizmet veren AirAsia’nın şimdiye kadar hiç uçağı düşmedi. AirAsia’nın Malezya Havayolları’nın MH370 sefer sayılı uçağı kaybolunca iyi eğitimli pilotlarının asla uçak kaybetmediklerini söyleyerek bununla övündükleri ortaya çıktı. Şirket dergisinde yayınlanan bir yazıda “Şüpheniz olmasın, kaptanınız uçağı kaybetmeyecek kadar iyi eğitimli” deniliyor. Bir yolcunun derginin fotoğrafını sosyal medyada yayınlamasının ardından şirket özür dilemişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)