BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKral doğdu piyasalar canlandı----

Kral doğdu piyasalar canlandı

Kral doğdu piyasalar canlandı
23 Temmuz 2013 - 11:51 www.finansgundem.com

Kate ve William'ın müstakbel 'kral' bebekleri İngiltere ekonomisini de hareketlendirdi

Kraliyet bebeği nihayet dünyaya geldi. Yanında İngiltere ekonomisine de 304 milyon euroluk canlılık getirdi.
Kate’in hamilelik süreci ve bebek hazırlıkları mağazaların kasasına 304 milyon euro girmesini sağladı. Bu miktar Olimpiyat Oyunları'ndan elde edilen gelirden az da olsa Kate ve William’ın evliliklerinden sağlanan geliri geçmeyi başardı.
DÜŞEN SATIŞLARI CANLANDIRDI
Euronews'in haberine göre, sadece temmuz ve ağustos aylarında kraliyet ailesi ve doğumla ilgili 182 milyon euroluk oyuncak ve hatıra eşyası ile 72 milyon euroluk içki satılacak. Ayrıca 29 milyon euro değerinde kutlama yemeği verilecek.
Bebek mağazaları ise durumdan fazlasıyla memnun. Özellikle yağmurlu geçen ilkbaharda düşen satışlar 'kraliyet ailesi özel koleksiyonu' sayesinde yeniden artmış durumda.
'KATE NE ALIRSA EN ÇOK O SATIYOR'
Kraliyet koleksiyonunda yok yok. Anne adaylarına alınan hediyelerin başında üzerinde kraliyet nişanı bulunan bebek bezleri geliyor. Ayrıca bebek markaları Prens ve eşinin aldığı eşyalarda da bir satış patlaması yaşamayı umuyor. Örneğin Kate ve William’ın seçtikleri pusetin en çok satılan ürün olması bekleniyor. Ailelerin alışverişleri takip ettiği ve kendi bebeklerine de aynısından aldığı belirtiliyor.
BEBEK KRAL İÇİN 25.300 TWEET  
Öte yandan Twitter, Cambridge Düşesi Kate'in St. Mary Hastanesi'nde 3 kilo 800 gram ağırlığında bir erkek çocuk dünya getirdiğinin  ilan edilmesinin ardından bir dakikada 25.300 tweet atıldığını açıkladı. #RoyalBaby hashtaginin 900.000 kişiden fazla insanın kullandığını açıklayan Twitter, İngiltere’nin gelecekteki kralının doğumunun açıklanmasının ardından tweet sayısının 15.000 kat arttığını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)