BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKral 3. Charles hasta mı?----

Kral 3. Charles hasta mı?

Kral 3. Charles hasta mı?
10 Eylül 2022 - 16:56 www.finansgundem.com

Annesi Kraliçe Elizabeth'in ölümüyle tahta oturan Kral III. Charles'ın şişkin parmakları sosyal medyada ve Birleşik Krallık'ta gündeme oturdu. Kamuoyu, Charles'ın ağır bir hastalığının olup olmadığını tartışmaya başladı

Birleşik Krallık’ta gündem monarşideki değişim… 8 Eylül’de Kraliçe II. Elizabeth’in İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde yaşama gözlerini yummasından sonra Charles’ın tahta çıkması konuşulmaya ve gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Hayatı boyunca Dük ve Prens unvanlarını da taşıdıktan sonra 73 yaşında tahta oturan Kral III. Charles’ın sağlık durumu endişe yarattı. Bugün resmi törenle kral olarak duyurulan ve taç takma töreni henüz gerçekleşmeyen Kral III. Charles’ın zaman zaman kızarmış ve şişmiş parmakları sosyal medyada ve Birleşik Krallık kamuoyunda gündem oldu.

İngiliz medyası, “Kral III. Charles’ın tahta oturması medyada ve sosyal medyada konuşuluyor. Özellikle bir sağlık endişesi var” yorumunu yaptı. Charles’ın parmaklarının şişkin ve kan oturmuş gibi olduğuna dikkat çeken Dr. Gareth Nye, çiçeği burnunda kralın sağlık durumuna dikkat çekti.

Chester Üniversitesi’nde görevli Dr. Gareth Nye, ülkenin çok okunan tabloid gazetelerinden Daily Star’a konuştu. Nye, “Parmakların bu şekilde şişmesinin çok fazla sebebi olabilir. Fakat bir sebep diğerlerinin de önüne geçiyor” dedi.

Nye, ödem olarak da bilinen sıvı birikmesinin bunun sebeplerinden biri olduğunu söyledi. Nye, “Ödemde vücut sıvıyı uzuvlarda toplamaya başlıyor. Bu genelde bacaklar ve bileklerde görülebiliyor fakat bazı durumlarda parmaklara kadar inebiliyor” dedi.

Doktor ayrıca bunun 65 yaşın üzerindeki erkeklerde yaygın olduğunu ve sıvı tüketiminin kontrol alınmasıyla normalleştirilebileceğini dile getirdi.

İltihaptan yada tuzlu yemeklerden olabilir

Dr. Nye, parmakların bu denli şişmesinin bir diğer nedeninin ise eklem iltihabı olabileceğini söyledi. Dr. Nye, “Eklem iltihabı da 60 yaşın üzerindekilerde görülebiliyor. Genelde elde görülüyor fakat parmakların eklem noktasında da yaygın olabiliyor” yorumunu yaptı.

Ünlü bilim insanı Kral III. Charles’ın parmaklarının şişmesinin diğer nedenlerini de, “Bir diğer sebep ise aşırı tuzlu beslenmek olabilir. Ayrıca bazı ilaçlar da bu tür şişmeye sebep olabilir. Fakat bunlar düşük ihtimaller” diyerek sıraladı.

İngiliz medyasına konuşan doktor, “Bunlar yeni kralın sağlık durumunu etkileyecek ciddi sağlık sorunları değil” dedi. (Sözcü) 

Kral III. Charles ilk kez halka seslendi

İngiltere’de 3. Charles resmen kral ilan ilan edildi

Biden, Kraliçe 2. Elizabeth için açılan taziye defterini imzaladı

Tahtta 70 yıl: Kraliçe 2'nci Elizabeth kimdir?

Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından taht Prens Charles'a geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)