BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKPSS soruşturmasında Fethullah Gülen bombası!----

KPSS soruşturmasında Fethullah Gülen bombası!

KPSS soruşturmasında Fethullah Gülen bombası!
24 Mart 2015 - 12:40 www.finansgundem.com

2010 KPSS'ye yönelik başlatılan soruşturmada 1 numaralı zanlı Fethullah Gülen oldu

2010 KPSS'deki usulsüzlük iddiaları üzerine dün başlatılan KPSS soruşturmasında son dakika gelişmesi...

2010 KPSS soruşturmasının 1 numaralı zanlısı Fethullah Gülen oldu.

19 ilde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 40 kamu görevlisinin de aralarında olduğu 63 kişi gözaltına alınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise, milyonlarca kişinin hakkının yendiği yönünde delillere ulaşıldığı belirtilmişti.

BİLİRKİŞİ RAPORU

Öte yandan, soruşturma kapsamında, yaklaşık bin 500 kişinin şüpheli sıfatıyla incelemeye alındığı öğrenildi. Bu kişilerin sınav öncesi ve sonrasında iletişim halinde oldukları tespit edildi. Hakkında inceleme yapılanlardan bazılarının akraba, bir bölümünün karı-koca olduğu tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığının talebiyle oluşturulan bilirkişi heyeti, şüphelilerin soru kitapçıklarını da inceledi. Bilirkişi heyetinin raporunda, şüphelilerin daha önceki sınavlarda aynı başarıyı gösteremediği belirlendi. Soru kitapçıkları incelenen bazı şüphelilerin, işlem gerektiren bazı soruları hiç işlem yapmadan çözdüğü, bazı sorularda ise işlemi yanlış yapıp doğru cevabı işaretlediği, işlem yapıldığını göstermek için karalama yaptığı tespit edildi.

Raporda, "Zorluk derecesi bu kadar yüksek bir sınavdan bu kadar çok kişinin tam puan almasının güç olduğu" görüşüne yer verildi.

SORULAR FLAŞ BELLEKLERLE SIZDIRILMIŞ

Soruların ham halinin dışardan sisteme müdahale olmaksızın ÖSYM'den flaş belleklerle sızdırıldığı öne sürüldü.

Sızdırılan soruların "parelel yapının" il sorumlularına önceden verildiği belirlendi. Sorular il sorumlularına ilk önce mail yoluyla ulaştırıldı, ancak bunun deşifre olmasıyla sorular elden iletildi.

İddiaya göre, şüpheliler sınavdan önce "paralel yapıya" yakınlığıyla bilinen bazı kişileri "Bu gece Fetih Suresi'ni okuyacağız" diyerek kendilerine ait evlere toplantıya çağırdığı, bu toplantıda kendi mensuplarına sınav sorularını paylaştığı tespit edildi.

İl sorumlularının, soruları "paralel yapı" mensuplarının yanı sıra kendi akrabalarına da verdiği, bu kişilerin soruları para karşılığı sattığı öğrenildi. Sınavdan yüksek puan alan şüphelilerden bir bölümünün, "paralel yapıya" bağlı şirketlerde çalıştıkları, sınavdan sonra kamu kurumlarına yerleştikleri bildirildi.

Soruşturma kapsamında, o dönemde ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavların incelendiği, 2010 KPSS'de usulsüzlük iddiasına yönelik soruşturmanın ise devam edeceği bildirildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)